Flammkuchen

Vrijeme pripremePriprema
40min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Flammkuchen by Shutterstock Shutterstock

Jelo koje izgledom podsjeća na pizzu se radi od dizanog tankog tijesta nadjevenog kiselim vrhnjem, lukom i slaninom.

Sastojci

Broj porcija
8

Tijesto

500 gglatkog brašna
1 žličicasoli
50 mlsuncokretovog ulja
250 mltople vode
1 vrećicasuhog kvasca
1 žlicašećera

Nadjev

400 gmasnijeg kiselog vrhnja
300 gslanine, nasjeckane
2 glavicecrvenog luka, prepolovljene i nasjeckane na ploške
mljeveni crni papar, po ukusu

Priprema

Tijesto

1 Zamijesite tijesto

Suhi kvasac i šećer prelijte toplom vodom i ostavite da se zapjeni. U veću posudu dodajte brašno, sol i dignuti kvasac te dobro promiješajte. Ulijte suncokretovo ulje i zamijesite glatko i mekano tijesto. 


2 Ostavite tijesto

Krpom pokrijte zdjelu s tijestom i ostavite 20 minuta da se tijesto digne.

Nadjev

3 Karamelizirajte luk 

Izvadite slaninu na tanjur, a u tavu dodajte luk. Pirjajte luk na laganoj vatri 10 minuta.

Slaganje

4 Razvaljajte tijesto

Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva. Podijelite tijesto na dva dijela pa razvaljajte svaki u oblik pravokutnika dimenzija 40×30 cm ili otprilike koliko je velik lim za pečenje iz pećnice.


Stavite svaki komad tijesta u po jedan lim za pečenje koji ste samo malo premazali uljem da se tijesto ne zalijepi tijekom pečenja.


6 Nadjenite tijesto

Tijesto premažite kiselim vrhnjem ostavljajući 2 cm ruba. Na vrhnje stavitee luk, posipajte slaninom i crnim paprom.


7 Ispecite 

Stavite lim u pećnicu i pecite 15 minuta. Poslužite odmah.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.