Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Dva lima za pečenje obložite aluminijskom folijom ili papirom za pečenje. Rešetku u pećnici stavite na gornji dio pećnice.
U plićoj posudi sjedinite smeđi šećer, ružmarin te prstohvat soli.
Lisnato tijesto stavite na pobrašnjenu podlogu te ga premažite jajetom. Pospite sirom i kajenskim paprom. Valjak za tijesto pobrašnite pa prijeđite preko tijesta kako biste utisnuli sir. Tijesto preklopite, zatim izrežite na 24 trakice široke otprilike 1,5 cm. Krajeve stisnite, zatim svaku trakicu nekoliko puta zavrnite kako bi sir ostao u tijestu. U redu je ako slučajno koji komadić sira ispadne.
Uzmite komadić slanine te ga omotajte oko zafrkanca. Ponovite postupak sa svim zafrkancima.
Zafrkance uvaljajte u smjesu s ružmarinom i šećerom te ih slažite na pripremljeni lim za pečenje.
Pecite 25 do 40 minuta. Nakon 15 minuta okrenite lim te nastavite još malo peći. Poslužite ih tople ili sobne temperature.