U toplo mlijeko dodajte kvasac i šećer, promiješajte i pustite da se kvasac aktivira.
Bundevu razrežite na šnite, izvadite koštice i stavite peći. Provjerite vilicom da li je pečena, zatim je štapnim mikserom usitnite u pire, OVDJE je detaljni recept.
Prosijte brašno i pomiješajte ga sa soli i mljevenom paprikom.
Pomiješajte brašno sa otopljenim maslacem, aktiviranim kvascem i pireom od bundeve. Mijesite tijesto dok se ne počne odvajati od posude. Pokrijte ga čistom kuhinjskom krpom i ostavite na toplom da se diže 1-1.5 sat.
Dignuto tijesto podijelite na 16 jednakih dijelova, rukama formirajte loptice. Stavite ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i ostavite da se dižu 30-40 minuta.
Dignute loptice premažite umućenim bjelanjkom, pospite sezamom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 20 minuta.