Peciva s pireom od bundeve

Vrijeme pripremePriprema
1h 30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 50min
KompliciranostTežina
Cijena
Peciva s pireom od bundeve by Shutterstock Shutterstock

Izuzetno mekano i pjenasto pecivo , predivne boje i arome pečene bundeve.

Sastojci

Broj porcija
10
240 mltoplog mlijeka
2½ žličicesuhog kvasca
1 žličicašećera
640 gbrašna
1½ žličicesoli
1½ žličicemljevene crvene paprike
50 gmaslaca
1bjelanjak
sezam

Priprema

1Dignite kvasac, napravite pire od bundeve

U toplo mlijeko dodajte kvasac i šećer, promiješajte i pustite da se kvasac aktivira.


Bundevu razrežite na šnite, izvadite koštice i stavite peći. Provjerite vilicom da li je pečena, zatim je štapnim mikserom usitnite u pire, OVDJE je detaljni recept.


2Prosijte brašno

Prosijte brašno i pomiješajte ga sa soli i mljevenom paprikom.


3Umijesite glatko tijesto

Pomiješajte brašno sa otopljenim maslacem, aktiviranim kvascem i pireom od bundeve. Mijesite tijesto dok se ne počne odvajati od posude. Pokrijte ga čistom kuhinjskom krpom i ostavite na toplom da se diže 1-1.5 sat.


4Podijelite tijesto

Dignuto tijesto podijelite na 16 jednakih dijelova, rukama formirajte loptice. Stavite ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i ostavite da se dižu 30-40 minuta.


5Pospite sezamom i stavite peći

Dignute loptice premažite umućenim bjelanjkom, pospite sezamom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 20 minuta.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.