Harmonika kruh

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 40min
KompliciranostTežina
Cijena
Harmonika kruh by Shutterstock Shutterstock
Harmonika kruh by Shutterstock Shutterstock
Harmonika kruh by Shutterstock Shutterstock

Ima li išta bolje od svježe pečenog kruha? Ima! Svježe pečeni kruh sa češnjakom i začinima, već podijeljen na kriške!

Sastojci

Broj porcija
6

Tijesto

450 gbrašna (pola glatkog, pola oštrog)
300 mlmlaćenice
1 vrećicasuhog kvasca
1jaje
50 gmaslaca
sol

Premaz

100 gmaslaca
4 režnjačešnjaka
1 žličicaorigana
1 žličicaružmarina
sol, papar

Priprema

1Dignite kvasac

Mlaćenicu zagrijte, dodajte kvasac i žličicu šećera i ostavite ga da se aktivira.


2Umijesite tijesto

U posudi pomiješajte brašno, umućeno jaje, otopljeni maslac, aktivirani kvasac i sol te umijesite glatko tijesto.


3Ostavite da se diže

Tijesto pokrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite da se udvostruči.


4Izradite premaz

Otopite maslac, dodajte sitno nasjeckani češnjak, začine, sol i papar, dobro promiješajte kako bi se sastojci sjedinili.


5Izradite kruh

Dignuto tijesto premjestite i razvaljajte u oblik četverokuta, premažite pripremljenim premazom i izrežite na 6 traka. Svaku traku stavite jednu na drugu pa ih prerežite na 6 jednakih dijelova.


6Premjestite u kalup za pečenje

Formu za pečenje kruha premažite maslacem i posložite dobivene dijelove tijesta jedan do drugoga. Ostavite da se dize još 30 minuta.


7Premažite jajetom i stavite peći

Prije pečenja tijesto premažite umućenim jajetom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 35-40 minuta.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.