Slavine kiflice sa sezamom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Slavine kiflice sa sezamom by Slava Hodak Slava Hodak
Slavine kiflice sa sezamom by Slava Hodak Slava Hodak
Slavine kiflice sa sezamom by Slava Hodak Slava Hodak
Slavine kiflice sa sezamom by Slava Hodak Slava Hodak
Slavine kiflice sa sezamom

Jednostavne kiflice s maslacem i sezamom prema receptu naše čitateljice Slave Hodak iz Facebook grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
20
500 gglatkog brašna
100 mlulja
1jaje
1 vrećicasuhog kvasca
Toplo mlijeko, količina po potrebi
Sol
Otopljeni maslac za premazivanje
Nadjev po želji (šunka, sir)
Sezam ili sjemenke po želji (za posipanje)

Priprema

1 Sjedinite sastojke i zamijesite tijesto

Sjedinite brašno, sol, ulje i jaje. Krenite mijesiti, pa po potrebi dodajte količinu toplog mlijeka koje će trebati da dobijete glatko, gusto tijesto. Tijesto ostavite da odstoji 30 minuta na toplome.


2 Razvaljajte tijesto

Tijesto razvaljajte u krug i premažite otopljenim maslacem.


3 Oblikujte

Tijesto izrežite na trokutiće (režite iz sredine okruglog tijesta, na 20 trokuta) i po želji ih nadjenite šunkom, sirom ili nekim nadjevom koji volite.


Ako i ne stavite nadjev, kiflice su jako ukusne i kada su prazne. Ako stavljate nadjev, dobro ih zamotajte kako ne bi iscurio.


Kiflice posujte sezamom ili nekim drugim sjemenkama po vašem izboru.


4 Pecite

Kiflice pecite 20 minuta na 200°C, dok ne pozlatne.