Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje ili aluminijskom folijom.
Bundevu prerežite po dužini na pola. Žlicom izvadite sjemenke koje možete sačuvati pa ih pržiti.
Polovice bundeve stavite na lim za pečenje te ih ubacite u pećnicu i pecite 35 do 45 minuta. Bundeva bi se trebala lagano raspadati, a meso bi trebalo biti jako mekano i trebalo bi se lagano odvajati od kore.
Odvojite koru i bacite ju. Meso bundeve nasjeckajte na veće komade i ubacite u blender. Blendajte dok ne dobijete finu glatku smjesu.
Budući da je domaći pire od bundeve vodenastiji od kupovnog. Ako ga koristite takvog kakav je, takva tekstura može utjecati na vaše kolače. Kako biste ga zgusnuli, procijedite pire u gazi iznad zdjele. Riješite se tekućine i koristite pire po želji.
(po porciji)