Pire od bundeve

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Pire od bundeve by Shutterstock Shutterstock

Postoje razne verzije pirea od bundeve, a većina uključuje pripremu na štednjaku. Ali ako ste spremni odvojiti 30 minuta vremena više, dobit ćete aromatičniji i kremastiji pire koje iskoristite u sljedećim jelima:

Pita od bundeve

Ružice s bosiljkom i bundevom

Kruh od bundeve

Humus od bundeve

Makaroni sa sirom i bundevom

Princes krafne s kremom od bundeve

Kuglof od bundeve i đumbira

Sastojci

Broj porcija
5
900 gbundeve (najbolje slatke mesnate bundeve kao što je hokaido)
Napomena: Za otprilike 500 g pirea

Priprema

1 Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje ili aluminijskom folijom.

 

2 Prerežite bundevu

Bundevu prerežite po dužini na pola. Žlicom izvadite sjemenke koje možete sačuvati pa ih pržiti. 


3 Pecite

Polovice bundeve stavite na lim za pečenje te ih ubacite u pećnicu i pecite 35 do 45 minuta. Bundeva bi se trebala lagano raspadati, a meso bi trebalo biti jako mekano i trebalo bi se lagano odvajati od kore. 


4 Usitnite

Odvojite koru i bacite ju. Meso bundeve nasjeckajte na veće komade i ubacite u blender. Blendajte dok ne dobijete finu glatku smjesu.


5 Procijedite

Budući da je domaći pire od bundeve vodenastiji od kupovnog. Ako ga koristite takvog kakav je, takva tekstura može utjecati na vaše kolače. Kako biste ga zgusnuli, procijedite pire u gazi iznad zdjele. Riješite se tekućine i koristite pire po želji.


Napomena

Pire možete čuvati u hladnjaku do 7 dana u hermetički zatvorenoj posudi, a možete ga i smrznuti.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
112 kcal
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.