Makaroni sa sirom i bundevom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Makaroni sa sirom i bundevom by Shutterstock Shutterstock
Ovo je nešto drugačija, ali ne i manje ukusna verzija dobro nam poznatih makarona sa sirom. Recept je vrlo jednostavan i idealan za ugodne obiteljske večere.

Sastojci

Broj porcija
4
450 gtjestenine (makaroni ili pužići)
30 gmaslaca
340 gnezaslađenog kondenziranog mlijeka
430 gpirea od bundeve
2 žličicesenfa
¼ žličicemuškatnog oraščića
Sol po ukusu
230 gcheddar sira, naribanog
180 gribanog parmezana
Papar po ukusu
Fino sjeckani vlasac

Priprema

1Skuhajte tjesteninu

U većem loncu zakuhajte vodu za tjesteninu. Vodu posolite i dodajte tjesteninu koju ćete skuhati taman da bude al dente. Prije nego što procijedite tjesteninu, sačuvajte 235 ml vode od kuhanja. 


2Pomiješajte sastojke

U međuvremenu, u većoj tavi, na srednje jakoj vatri otopite maslac. Dodajte kondenzirano mlijeko i ostavite da počne lagano krčkati. Umiješajte pire od bundeve, senf, muškatni oraščić i sireve te dobro miješajte dok se ne otope pa posolite.


3Sjedinite tjesteninu i umak

Tjesteninu umiješajte u umak od sira i bundeve, dodajući još malo vode od kuhanja u slučaju da je umak pregust. 


4Začinite i poslužite

Posolite i popaprite po ukusu te poslužite odmah, a po želji možete posuti i malo sjeckanog vlasca.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
787 kcal
Proteini
36 g
Masnoće
32 g
Ugljikohidrati
86 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.