U manjoj posudi sjedinite šećer i začine. U većoj posudi, zatim, umutite jaja. Dodajte im pire od bundeve i smjesu sa šećerom i začinima, zatim, cijelo vrijeme miješajući, postepeno dolijevajte kondenzirano mlijeko. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
Prhko tijesto razvaljajte te ga utisnite u pekač za pite promjera 23 cm. Pripremljeni nadjev prelijte preko tijesta.
Kako dno pite ne bi ostalo sirovo (nadjevu treba kraća termička obrada nego tijestu), obavezno kratko pecite samo tijesto u kalupu. Izbodite ga vilicom, prekrijte papirom za pečenje na kojemu je grah ili riža i pecite 15-ak minuta na 180 stupnjeva.
U tijesto iz pećnice sada izlijte nadjev, pa cijelu pitu pecite na 200 stupnjeva, 15 minuta. Zatim smanjite temperaturu na 175 stupnjeva i pecite još 40 do 50 minuta. Znat ćete da je pita gotova kada nožić ili čačkalica koje ste zaboli u sredinu kolača izađu čisti.
Kada je pita pečena, ostavite ju dva sata da se ohladi, zatim ju poslužite s malo tučenog vrhnja.