Pita od bundeve

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 5min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Pita od bundeve by Shutterstock Shutterstock
Američki klasik, poznat nam iz filmova i serija, tradicionalno se priprema za blagdane i praznike poput Dana zahvalnosti i Božića. Ova slastica fine i kremaste teksture zasigurno će osvojiti i najizbirljivija nepca.

Sastojci

Broj porcija
8
150 gšećera
1 žličicacimeta
½ žličicesoli
½ žličiceđumbira u prahu
¼ žličiceklinčića u prahu
2veća jaja
430 gpirea od bundeve
300 mlkondenziranog mlijeka
250 gprhkog tijesta
Tučeno vrhnje (po želji, za posluživanje)

Priprema

1Sjedinite sastojke

U manjoj posudi sjedinite šećer i začine. U većoj posudi, zatim, umutite jaja. Dodajte im pire od bundeve i smjesu sa šećerom i začinima, zatim, cijelo vrijeme miješajući, postepeno dolijevajte kondenzirano mlijeko. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.


2Razvaljajte prhko tijesto

Prhko tijesto razvaljajte te ga utisnite u pekač za pite promjera 23 cm. Pripremljeni nadjev prelijte preko tijesta.


3Pecite

Ubacite pitu u zagrijanu pećnicu te ju pecite 15 minuta, zatim smanjite temperaturu na 175 stupnjeva i pecite još 40 do 50 minuta. Znat ćete da je pita gotova kada nožić ili čačkalica koje ste zaboli u sredinu kolača izađu čisti.


4Poslužite

Kada je pita pečena, ostavite ju dva sata da se ohladi, zatim ju poslužite s malo tučenog vrhnja.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.