Veći pladanj ili lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
Na papir za pečenje stavite 1.5 do 2 žlice Nutelle i razmažite u oblik diska, promjera oko 6 cm i debljine oko 0.5 cm. Ponovite postupak dok ne iskoristite svu Nutellu.
Stavite pladanj u zamrzivač dok se Nutella ne stvrdne (oko 1 do 1,5 sat). Smrznute pločice Nutelle držite u zamrzivaču dok vam ne zatrebaju.
Stavite suhe sastojke u zdjelu i dobro ih promiješajte.
U sredini napravite udubljenje i u njega stavite mokre sastojke.
Miješajte dok ne dobijete glatku i kompaktnu smjesu bez grudica. Prestanite miješati čim smjesa postane glatka, nemojte previše miješati.
Otopite polovicu maslaca na neprijanjajućoj tavi na srednje jakoj vatri. Kad se maslac otopi, obrišite većinu maslaca papirnatim ručnikom.
Iz zamrzivača, neposredno prije početka pečenja, za početak izvadite 3 smrznute pločice Nutelle.
Ulijte 4 žlice smjese za palačinke u tavu. Morate biti brzi, stavite jedan smrznuti krug Nutelle u sredinu smjese, a zatim ga prekrijte sa još smjese.
Kada se oko rubova počnu pojavljivati mjehurići (otprilike nakon 2 minute), podignite rub i provjerite je li donja strana zlatne boje. Zatim okrenite palačinku i pecite dok i druga strana ne postane zlatna.
Ponavljajte postupak s preostalom smjesom. Nakon treće ili četvrte palačinke, otopite drugu polovicu maslaca u tavi.
Palačinke poslužite tople s narezanim jagodama ili nekim drugim voćem.