Batom za meso ili valjkom za tijesto usitnite Oreo kekse koje ste stavili u vrećicu za zamrzavanje. Prebacite u posudu.
Maslac rastopite i dodajte keksima, sjedinite smjesu i prstima je utisnite u dno kalupa za tortu promjera 24 centimetra kojeg ste obložili masnim papirom.
Stavite podlogu u hladnjak dok pripremate kremu.
Izmiješajte sir i šećer u prahu. Ostavite sa strane i pripremite želatinu po uputi na vrećici.
U zagrijano slatko vrhnje stavite bijelu čokoladu koju ste sitno nasjeckali i miješajte da se otopi.
Postepeno dolijevajte rastopljenu želatinu i lagano izmiješajte mikserom. Sad spojite ovu smjesu s onom od sira i šećera.
Pripremljenoj kremi dodajte Oreo kekse koje ste zdrobili prstima pa gotovu kremu prelijte preko ohlađene podloge od keksa.
Oreo cheesecake stavite u hladnjak da se dobro ohladi najmanje tri sata, a najbolje je da ga ostavite preko noći.