Cheesecake sa smokvama

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
30min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Cheesecake sa smokvama by Shutterstock Shutterstock
Cheesecake sa smokvama by Shutterstock Shutterstock

Nepečena ljetna verzija cheesecake-a sa smokvama

Sastojci

Broj porcija
12

Podloga

250 gintegralnih keksi
130 gmaslaca

Krema

500 gkrem sira
100 gšećera
240 mlslatkog vrhnja
10 gmljevene želatine
50 mlvode
1 žličicaekstrakta vanilije
100 gdžema od smokava

Dodatno

smokve
med

Priprema

1Pripremite želatinu

Želatinu pripremite prema uputama na vrećici.


2Izradite podlogu

Kekse usitnite, pomiješajte sa otopljenim maslacem i utisnite u kalup promjera 20 cm. Stavite u hladnjak.


3Za kremu miksajte sir i šećer

Mikserom miksajte šećer i krem sir 2-3 min dok smjesa ne postane kremasta.


4Dodajte ostale sastojke

Dodajte slatko vrhnje, džem, ekstrakt vanilije, limunov sok i otopljenu, prethodno pripremljenu, želatinu. Pri dodavanju želatine miješajte kako se ne bi odmah stegnula. Miksajte nekoliko minuta.


5Izlijte u kalup

Dobivenu kremu izlijte na prethodno pripremljenu podlogu, zagladite špatulom.


6Stavite na hlađenje

Cheesecake stavite na hlađenje na minimalno 4 sata, najbolje preko noći. Prije posluživanja dodajte svježe smokve i po želji prelijte medom.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.