Kuglof od bundeve i đumbira

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Kuglof od bundeve i đumbira by Shutterstock Shutterstock
Ovaj spoj sastojaka koji se i inače obožavaju, rezultira prekrasnim kuglofom koji nas okusom i mirisom podsjeća na medenjake i doziva božićne praznike.

Sastojci

Broj porcija
16

Biskvit

430 gpirea od bundeve
400 gšećera
4jaja
240 gbrašna (pola glatko, pola oštro)
2 žličicesode bikarbone
2 žličicepumpkin spice začina
½ žličicesoli
240 mlulja

Glazura

110 gkrem sira
55 gmaslaca
½ žličiceekstrakta vanilije
230 gšećera u prahu
5zdrobljenih paprenjaka

Priprema

Biskvit

1 Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Kalup za kuglof namastite i pobrašnite.


2 Sjedinite sastojke

U većoj posudi tucite jaja, šećer, ulje i bundevu dok se sastojci u potpunosti ne sjedine. U drugoj posudi sjedinite brašno, sodu bikarbonu, pumpkin spice i sol pa postupno dodajte u smjesu s bundevom.


3 Pecite

Izlijte u kalup pa pecite 50 do 55 minuta. Čačkalicom jednostavno provjerite je li kolač pečen; ako izađe čista i suha, pečen je. Ostavite kuglof da se ohladi 10 minuta u kalupu, zatim ga izvadite na rešetku da se u potpunosti ohladi.

Glazura

4 Poslužite

U manjoj posudi miješajte sir, maslac i vaniliju dok se u potpunosti ne sjedine. Postupno dodajte šećer u prahu i miješajte dok smjesa ne bude glatka. Prelijte kolač i pospite zdrobljenim paprenjacima.

Napomena

Ovaj kuglof možete i zamrznuti. Samo ga ostavite da se ohladi pa ga umotajte u masni papir za umatanje hrane, a zatim u aluminijsku foliju.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
417 kcal
Proteini
4 g
Masnoće
21 g
Ugljikohidrati
55 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.