U posudi srednje veličine rukama izradite maslac i šećer u prahu, postepeno dodajte žumanjke, brašno, mljevene bademe, koricu limuna pa prstohvat soli. Rukama sjedinite sastojke i umijesite tijesto. Formirajte u kuglu, zatim lagano spljoštite, omotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na sat vremena.
Izvadite tijesto iz hladnjaka te ga lagano na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte na debljinu od 5 mm. Kalup za tart lagano nauljite i pomoću valjka prebacite razvaljano tijesto. Rubove dobro utisnite rukama, a dno izbodite vilicom.
Ravnomjerno rasporedite mljevene bademe po dnu i stavite u hladnjak dok pripremate šljive. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
Šljive operite i očistite od koštica, a zatim svaku izrežite na osmine. Izvadite tijesto iz hladnjaka i na mljevene bademe poslažite šljive u obliku cvijeta. Šljive pospite šećerom i rasporedite maslac po vrhu.
Stavite u pećnicu na otprilike 30 minuta, do zlatno smeđe boje. Ohladite i po želji pospite šećerom u prahu.