U posudu srednje veličine spojite sve sastojke za tijesto, prvo ga prstima izmrvite, a zatim umijesite u glatko tijesto.
Tijesto razvaljajte na papiru za pečenje, a zatim s papirom prebacite na lim za pečenje.
Stavite nekoliko žlica pekmeza od marelice na tijesto te ga ravnomjerno razmažite.
Lješnjake stavite u tavu i pržite nekoliko minuta kako bi bili intenzivnijeg okusa. Pržene prebacite u kuhinjsku krpu, zamotajte, stavite na radnu površinu i trljajte rukama kako bi im skinuli kožicu. To je najbolje napraviti dok su još vrući.
Lješnjake prebacite u blender i blendajte do željene teksture, mogu biti sitno ili grubo mljeveni.
U manjem loncu, na laganoj vatri, rastopite maslac, šećer, vanilin šećer i mlijeko. Pričekajte da zakuha, maknite s vatre i dodajte mljevene lješnjake pa sve dobro promiješajte. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Tijesto premazano pekmezom ravnomjerno nadjenite dobivenom vrućom smjesom od lješnjaka.
Stavite u pećnicu na 20 minuta.
Izvadite iz pećnice i vrući kolač narežite na kvadrate, a zatim ih dijagonalno prerežite kako bi dobili trokutiće.
Prije posluživanja, po želji, prošarajte trokutiće rastopljenom čokoladom.