Od mlijeka oduzmite 20 žlica i pomiješajte s praškom za puding od vanilije pazeći da ne ostanu grudice. U ostatak mlijeka dodajte vanilin šećer pa stavite kuhati. Kad zavrije maknuti sa strane.
Dodajte smjesu pudinga i mlijeka, promiješajte i vratite na vatru. Kuhajte uz stalno miješanje 2 minute.
Skuhanu kremu uklonite s vatre, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
Bjelanjke odvojite od žumanjaka. Od bjelanjaka izradite čvrsti snijeg.
Žumanjke i obje vrste šećera miksajte dok ne dobijete svijetlu i pjenastu smjesu. Dodajte ulje i kratko miksajte.
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao u jednoj posudi.
U pripremljenu smjesu žumanjaka, u više navrata dodajte prosijane suhe sastojke.
U dobivenu smjesu lagano špatulom umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Kalup za pečenje dimenzija 20x35 centimetara namastite i pobrašnite. Ulijte smjesu za biskvit i ravnomjerno ga rasporediti, zatim ohlađeni puding od vanilije podjednako rasporedite po biskvitu.
Pripremljeni kolač stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 40 minuta. Pečeni kolač dobro ohladite kako bi se lakše rezao.