Cheesecake u čaši

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Cheesecake u čaši
Cheesecake u čaši

>> prilagođeno dijabetičarima


Biskvit od bademovog, pirovog i kokosovog brašna s dodatkom jogurta i limuna pruža neodoljivu kombinaciju okusa, a krema od sira i vrhnja za šlag te slatki namaz od jagoda čine savršen spoj koji će zadovoljiti i najzahtjevnije sladokusce.

Sastojci

Broj porcija
6

Baza

30 gkokosovog brašna
35 gbademovog brašna
25 gpirovog brašna
30 geritrita u prahu
1jaje
1 paketićpraška za pecivo
4 žlicekokosovog ulja
malo soli
120 mlčvrstog jogurta
naribana korica jednog limuna
50 mlmlijeka (može i biljna zamjena za mlijeko)

Krema

400 gkrem sira
150 mlvrhnja za šlag
75 geritrita u prahu
1 žličicaarome vanilije

Namaz od jagoda

200 gjagoda
40 geritrita u prahu
50 mlvode
1 žlicagustina
sok polovice iscijeđenog limuna

Priprema

Baza

1Stavite grijati pećnicu

Zagrijete pećnicu na 180˚C i pripremite kalupe. Možete ih ispeći u kalupima za muffine ili u klasičnom limu za pečenje pa kasnije usitniti bazu.


2Istucite jaja i eritrit

Jaje istucite sa eritritom dok se smjesa ne udvostruči i postane pjenasta.


3Pomiješajte suhe sastojke

Pomiješajte kokosovo, bademovo i pirovo brašno te im dodajte prašak za pecivo, sol i naribanu koricu limuna.


Umiješajte suhu smjesu u smjesu jaja i ertrita jaje te dodajte ulje, jogurt i mlijeko.


4Izlijte smjesu u kalupe

Smjesom napunite kalupe ili izlijte u lim za pečnje.


Pecite oko 20 minuta na 180 stupnjeva.


Ukoliko ne koristite kalupe za muffine, biskvit možete kidati na komadiće i tako slagati u čaše.

Krema

1Izmiksajte vrhnje za šlag i krem sir

Izmiksajte krem sir sa eritritom, a vrhnje za šlag zasebno istucite.


Kada se sir sjedinio sa eritritom dodajte istučeno vrhnje za šlag i aromu vanilije.


Na laganom programu sve skupa izmiješajte mikserom.


2Ohladite

Kremu ostavite hladiti sat vremena te nakon hlađenja prebacite u slastičarsku vrećicu radi lakšeg slaganja u čašu.

Namaz od jagoda

1Skuhajte sve sastojke

Sve sastojke stavimo u lončić i kuhamo na laganoj vatri dok nam jagode ne omekšaju, a smjesa ne postane gusta. Otprilike je potrebno oko 10 do 15 minuta.


Slaganje

1Složite desert u čaše

Da biste sastavili desert, pečenu bazu kolača možete rastrgati u male komade i složiti na dno čaša ili šalica.


Zatim iz slastičarske vrećice istisnite smjesu krem sira do jedne trećine šalice.


Žlicom dodajte sloj namaza od jagoda.


Istisnite još jedan sloj smjese od krem sira i završite slojem namaza od jagoda


Količinu svake komponente koja se koristi u slaganju možete prilagoditi osobnim preferencijama.