Kruške u vinu

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Kruške u vinu by Shutterstock Shutterstock

Kruške u aromatiziranom umaku od vina savršeni su desert koji će vas sigurno zagrijati. U vino, po ukusu, možete ubaciti i koricu naranče, klinčić ili anis. Poslužite uz sladoled od vanilije ili šlag. 

Sastojci

Broj porcija
4
4kruške
1štapić cimeta
50 gbadema
150 gsmeđeg šećera
400 mlcrnog vina
1 žličicaškrobnog brašna (gustina)
200 mlvode
sladoled od vanilije

Priprema

1 Ogulite kruške

Kruške operite, ogulite, ali im ostavite peteljke. Donji dio kruške malo poravnajte kako bi mogle stajati uspravno. 

 

2 Prelijte

Limunov sok pomiješajte sa 100 ml vode te prelijte preko krušaka da ne pocrne. 

 

3 Pomiješajte

U lonac ulijte crno vino i ostatak vode, dodajte šećer, štapić cimeta i ostavite da zakuha. Položite kruške u vino i kuhajte 15 minuta.

 

4 Izvadite

Kruške izvadite na tanjure, a 2/3 vina odlijte.

 

5 Dodajte škrobno brašno

U preostalo vino dodajte škrobno brašno i miješajte pjenjačom na srednje jakoj vatri. Kuhajte dok se umak lagano ne zgusne. 

 

6 Poslužite

Kruške prelijte gotovim umakom, ukrasite listićima badema i uz to servirajte kuglicu sladoleda od vanilije. 


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.