Crumble s trešnjama

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Crumble s trešnjama by Shutterstock Shutterstock
Crumble s trešnjama by Shutterstock Shutterstock

Voće u kombinaciji s hrskavim posipom brzo postaje fina slastica. Obavezno posluživanje uz kuglicu sladoleda! Možete koristiti trešnje ili višnje.

Sastojci

Broj porcija
4

Tijesto

200 goštrog brašna
80 gšećera
180 gmaslaca
100 glješnjaka
2 žlicezobenih pahuljica

Nadjev

500 gtrešanja/višanja
100 gšećera
3 žlicegustina

Priprema

Tijesto

1Sjedinite sastojke

Brašno, šećer, sitno nasjeckane lješnjake i zobene pahuljice stavite u posudu, dodajte hladan maslac narezan na listiće.


2Izradite u "mrvice"

Sastojke sjedinite rukama tako da dobijete posip nalik krušnim mrvicama.

Nadjev

3Pomiješajte sastojke

Prethodno oprane i od koštica očišćene trešnje ili višnje stavite u posudu, pomiješajte sa šećerom i pudingom.


4Premjestite u pripremljen kalup

Dobivenim nadjevom napunite kalup za pečenje, koji ste prethodno namastili maslacem.


5Prekrijte posipom i stavite peći

Mrvičastim posipom prekrijte višnje. Crumble stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva 20 minuta.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.