Tartufi s bijelom čokoladom i maslacem od kikirikija

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
15min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Tartufi s bijelom čokoladom i maslacem od kikirikija

Ako se u potrazi za ukusnim desertom koji se ne peče, morate probati ove tartufe s maslacem od kikirikija i bijelom čokoladom.

Sastojci

Broj porcija
15
280 gšećera u prahu
340 gkremastog maslaca od kikirikija
60 gotopljenog maslaca
90 gmrvica od graham krekera/keksa s maslacem
1 žlicameda
2 gsoli
280 gbijele čokolade za kuhanje, otopljene
2 žličiceulja
ukrasne mrvice za dekoraciju

Priprema

1Pomiješajte maslac od kikirikija s mrvicama krekera/keksa

Prvo obložite pladanj ili lim za pečenje papirom za pečenje.


U velikoj zdjeli pomiješajte šećer u prahu, maslac od kikirikija, maslac, mrvice graham krekera, med i sol. Pjenjačom ili ručnim mikserom miješajte sastojke dok smjesa ne postane glatka i potpuno sjedinjena.


2Oblikujte kuglice

Koristeći malu žlicu, od smjese oblikujte kuglice i odlažite ih na pripremljeni lim ili pladanj.


Oblikovane kuglice stavite u hladnjak na 30 minuta kako bi kasnije s njima mogli lakše rukovati.


3Pomiješajte čokoladu i ulje

U zdjeli srednje veličine pomiješajte otopljenu bijelu čokoladu i ulje. Miješajte dok smjesa ne postane glatka.


4Obložite kuglice čokoladom

Kuglice umočite u bijelu čokoladu i stavite na pladanj ili lim za pečenje obložen papirom za pečenje.


5Ukrasite i stavite hladiti

Kuglice ukrasite šarenim mrvicama ili posipom po želji pa stavite u hladnjak na 1 do 2 sata kako bi se stegnule.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.