Panna cotta s kavom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Panna cotta s kavom by Shutterstock Shutterstock

Panna cotta s kavom je sofisticirana interpretacija klasične talijanske slastice, koja se doslovno prevodi kao "kuhano vrhnje". Njena svilenkasta tekstura, koja podsjeća na puding, harmonično se spaja s intenzivnim okusom kave, pružajući neodoljivu dozu kofeina u slatkom obliku.

Sastojci

Broj porcija
2

Panna cotta

80 mlvrhnja za kuhanje
80 mlmlijeka
1 žlicašećera
1½ žličiceinstant kave
½ žličiceagar agara u prahu

Šećerni sirup

50 gsmeđeg šećera
15 mlvode

Dekoracija

naribana čokolada

Priprema

1Pripremite panna cottu

U loncu zagrijavajte mlijeko, kremu, šećer i kavu na srednjoj vatri dok se sastojci ne povežu.


Kad se smjesa malo ugrije, dodajte agar agar i zagrijavajte dok ne dođe do prvog vrenja. Neprestano miješajte kako biste izbjegli zagorijevanje.


2Ohladite u hladnjaku

Uklonite lonac s vatre i izlijte dobivenu smjesu u malu posudu. Lagano tapkajte posudu kako biste uklonili zračne mjehuriće.


Stavite posudu u hladnjak na otprilike sat vremena ili dok se smjesa potpuno ne stisne.


3Pripremite sirup

Dodajte smeđi šećer i vodu u lonac i zagrijavajte dok se šećer potpuno ne otopi.


4Ukrasite i poslužite

Izvadite ohlađenu i stvrdnutu panna cottu iz posude na tanjur i prelijte je sirupom.


Ukrasite naribanom čokoladom i poslužite!

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.