Slatka savijača sa sirom

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Slatka savijača sa sirom by Shutterstock Shutterstock

Hrskave kore nadjevene su sočnim nadjevom od sira, griza i grožđica. Savijača je najbolja topla uz posip od šećera u prahu i šalicu čaja.

Sastojci

Broj porcija
12
1 pakiranjekora za savijače

Premaz

100 gotopljenog maslaca
100 mlgazirane vode
1jaje
150 mlkiselog vrhnja
2vanilin šećera
100 ggriza

Nadjev od sira

80 gzlatnih grožđica
1 žlicaruma
500 gsvježeg sira
100 gkiselog vrhnja
150 gšećera
3jaja
1limun, korica

Priprema

1 Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.


2 Pripremite premaz

U zdjelicu dodajte grožđice i prelijte ih rumom. Ostavite da odstoji 15 minuta. U većoj zdjeli pjenjačom sjedinite maslac, vodu, jaje, kiselo vrhnje, vanilin šećer i griz.


3 Pripremite nadjev

U drugoj zdjeli pomiješate sir, vrhnje, šećer, jaja i koricu limuna. Dodajte natopljene grožđice, promiješajte te podijeli smjesu na pola.


4 Namažite kore 

Kore podijelite na dva dijela, svaki po 6 kora. Na radnu površinu položite jedan papir za pečenje i na njega položite jednu koru.


Premažite koru s 1-2 žlice pripremljene smjese za premaz. Na nju položite drugu koru, ponovno premažite smjesom za premaz. Ponovite s ostale 4 kore, dok zadnju ne premazujete premazom.


Na zadnju koru rasporedite polovicu nadjeva od sira i zarolajte savijaču pomoću papira za pečenje. Prebacite savijaču na lim Ponovite s ostatkom kora i nadjeva.


5 Ispecite savijaču

Stavite savijače u pećnicu i pecite 20-25 minuta (potvrdim nakon testiranja).


6 Poslužite

Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohlade 15 minuta. Narežite, posipajte šećerom u prahu i poslužite.

Napomena

Savijaču možete čuvati u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do 3 dana.
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.