Bloody Berry

Vrijeme pripremePriprema
1h 20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 10min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 30min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Bloody Berry  by Shutterstock Shutterstock

Bloody Berry torta spaja tri sloja čokoladnog biskvita, kremu od vanilije i kremu od šumskog voća u savršenu kombinaciju koja će vas oduševiti.

Sastojci

Broj porcija
12

Čokoladni biskvit

300 gbrašna
100 gkakaa u prahu
260 gšećera
1½ žličicepraška za pecivo
2 žličicesode bikarbone
1 prstohvatsoli
250 mlmlijeka
1 žličicaarome vanilije
130 mlulja
250 mlkipuće vode
2jaja

Voćna krema

450 gsmrznutog šumskog voća
150 gšećera
100 mlvode
70 ggustina
7 žlicavode, za gustin
50 gmaslaca

Krema od vanilije

1 lmlijeka
150 gšećera
2 paketićavanilin šećera
2 žličicearome vanilije
3 vrećicepudinga od vanilije
130 gmaslaca, sobne temperature
2 vrećicešlaga u prahu

Priprema

Čokoladni biskvit

1Pripremite tijesto

Pomiješajte suhe sastojke u manjoj zdjeli.


U veću zdjelu dodajte jaja, mlijeko, ulje i ekstrat vanilije pa sjedinte tek toliko da se sastojci povežu.


Dok miksate, postepeno u veću zdjelu sipajte suhe sastojke. Na kraju ulijte prokuhanu vodu i dobro sjedinite smjesu.


2Ispecite u pećnici

Na dno kalupa za torte veličine 26 cm postavite masni papir pa ulijte pripremljenu smjesu za biskvit.


Pecite u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 180 stupnjeva oko 35-40 min.


3Prerežite na 3 dijela

Pečeni biskvit ohladite pa ga uzdužno prerežite na tri dijela približno jednake debljine.

Voćna krema

1Pripremite kremu

Zamrznuto voće barem djelomično odmrznite kako bi se malo opustilo, ali ga ne morate nužno odmrznuti do kraja.


Voće stavite u lonac zajedno s vodom i šećerom te dovedite do vrenja na srednje jakoj vatri.


Gustin dobro pomiješajte s vodom koju ste odvojili za tu priliku pa ga ulijte u voće. Nastavite kuhati na srednje jakoj vatri dok se krema ne zgusne.


2Dodajte maslac

Kada se krema zgusnula, uklonite je s vatre pa dodajte maslac i miješajte dok se ne otopi.


Ostavite da se ohladi.

Krema od vanilije

1Pripremite puding

Puding, šećer i vanilin šećer razmutite s manjim dijelom mlijeka. U ostatak mlijeka dodajte aromu vanilije i stavite kuhati na srednje laganu vatru.


Kad mlijeko zavrije, dodajte pripremljeni puding i kuhajte dok ne postane gust.


Ostavite da se ohladi.


2Dodajte maslac

Dodajte maslac koji ste doveli na sobnu temperaturu i dobro izmiješajte.


3Dodajte šlag u prahu

Na kraju dodajte šlag u prahu i miksajte dok krema ne postane pjenasta.

Slaganje torte

1Složite tortu

Prvi sloj je biskvit, zatim dodajte polovicu voćne kreme, a onda trećinu kreme od vanilije.


Stavite drugi biskvit na vrh kreme s vanilijom. Dodajte drugu polovicu voćne kreme i još jednu trećinu kreme od vanilije. Ako se sredina biskvita napuhne, nježno je izrežite prije nego što stavite posljednji biskvit na vrh.


Stavite treći biskvit na vrh pa ga premažite preostalom kremom od vanilije.


Složenu tortu možete premazati šlagom ili ukrasiti po želji pa je ohladite u hladnjaku najmanje 5 sati, a najbolje preko noći.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.