Pomiješajte suhe sastojke u manjoj zdjeli.
U veću zdjelu dodajte jaja, mlijeko, ulje i ekstrat vanilije pa sjedinte tek toliko da se sastojci povežu.
Dok miksate, postepeno u veću zdjelu sipajte suhe sastojke. Na kraju ulijte prokuhanu vodu i dobro sjedinite smjesu.
Na dno kalupa za torte veličine 26 cm postavite masni papir pa ulijte pripremljenu smjesu za biskvit.
Pecite u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 180 stupnjeva oko 35-40 min.
Pečeni biskvit ohladite pa ga uzdužno prerežite na tri dijela približno jednake debljine.
Zamrznuto voće barem djelomično odmrznite kako bi se malo opustilo, ali ga ne morate nužno odmrznuti do kraja.
Voće stavite u lonac zajedno s vodom i šećerom te dovedite do vrenja na srednje jakoj vatri.
Gustin dobro pomiješajte s vodom koju ste odvojili za tu priliku pa ga ulijte u voće. Nastavite kuhati na srednje jakoj vatri dok se krema ne zgusne.
Kada se krema zgusnula, uklonite je s vatre pa dodajte maslac i miješajte dok se ne otopi.
Ostavite da se ohladi.
Puding, šećer i vanilin šećer razmutite s manjim dijelom mlijeka. U ostatak mlijeka dodajte aromu vanilije i stavite kuhati na srednje laganu vatru.
Kad mlijeko zavrije, dodajte pripremljeni puding i kuhajte dok ne postane gust.
Ostavite da se ohladi.
Dodajte maslac koji ste doveli na sobnu temperaturu i dobro izmiješajte.
Na kraju dodajte šlag u prahu i miksajte dok krema ne postane pjenasta.
Prvi sloj je biskvit, zatim dodajte polovicu voćne kreme, a onda trećinu kreme od vanilije.
Stavite drugi biskvit na vrh kreme s vanilijom. Dodajte drugu polovicu voćne kreme i još jednu trećinu kreme od vanilije. Ako se sredina biskvita napuhne, nježno je izrežite prije nego što stavite posljednji biskvit na vrh.
Stavite treći biskvit na vrh pa ga premažite preostalom kremom od vanilije.
Složenu tortu možete premazati šlagom ili ukrasiti po želji pa je ohladite u hladnjaku najmanje 5 sati, a najbolje preko noći.