Svatovske kiflice

Vrijeme pripremePriprema
1h 15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Svatovske kiflice by Shutterstock Shutterstock
Svatovske kiflice by Shutterstock Shutterstock

Mekane i prhke kiflice nadjenite domaćim džemom i uživajte.

Sastojci

Broj porcija
12
1 kgglatkog brašna
200 mlmlijeka
200 mlkiselog vrhnja
1svježi kvasac
1prašak za pecivo
2vanilin šećera
200 gmaslaca
4jaja
4 žlicešećera
1 prstohvatsoli

Priprema

1Aktivirajte kvasac

U 200 ml mlijeka dodajte 4 žlice šećera i svježi kvasac, promiješajte i ostavite na toplom kako bi se kvasac aktivirao.


2Pomiješajte brašno i maslac

U zdjeli pomiješajte brašno sa maslacem, dodajte sol, prašak za pecivo i vanilin šećer. Dodajte aktivirani kvasac, vrhnje i jaja.


3Umijesite tijesto

Od navedenih sastojaka umijesite tvrđe tijesto, ostavite na toplom da se diže 1 sat.


4Razdijelite tijesto, razvaljajte ga

Tijesto podijelite na 5 jednakih loptica, svaku razvaljajte u oblik kruga i izrežite tako da dobijete 12 "trokutića".


5Nadjenite ih

Na svaki trokutić stavite nadjev po želji i od šireg kraja prema tanjem smotajte u formu kiflice.


6Stavite peći

Kiflice poslažite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva dok ne poprime zlatnu boju. Pospite tople šećerom u prahu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.