Bučnica s makom

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Bučnica s makom by Shutterstock Shutterstock

Recept za bučnicu s makom, Zlate Bunjevac iz Viljeva. Recept je objavljen u knjizi "Neka buče govore jelom", autorice Marice Svetlečić.

Sastojci

Broj porcija
12
500 glisnatog tijesta
250 gmljevenog maka
200 gšećera
1,5 kgbuče, očišćene i narezane kockice
300 mlvrhnja
1jaje
šećer u prahu

Priprema

1Propirjajte bučnicu

Najprije propirjajte kockice buče tako da postanu staklaste, a zatim ih ohladite.


2Razvaljajte lisnato tijesto

Podijelite lisnato tijesto na 3 jednaka dijela. Razvaljajte prvi dio na veličinu 30x40 cm.


3Nadjenite tijesto

Trećinu buče ocijedite i stavite na tijesto. Obilno posipajte mljevenim makom i pošećerite po želji. Ako je buča vodenasta, pospite i krušnim mrvicama.


Vrhnju dodajte dobro razmućeno jaje te s nekoliko žlica vrhnja premažite nanesenu masu. Zatim zarolajte u savijaču. Na isti način napravite još dvije savijače.


4Ispecite u pećnici

Prije pečenja savijače također pažljivo premažite mješavinom vrhnja i razmućenog jaja.


Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C dok ne porumene.


Pečenu bučnicu posipajte mljevenim šećerom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.