Zagrijte mlijeko tako da bude toplo, dodajte kvasac i šećer. Izmiješajte kako bi se kvasac rastopio. Dodajte 2 žlice brašna i ponovno dobro izmiješajte. Prekrijte krpom te ostavite na toplome 10 minuta.
U velikoj posudi sjedinite brašno i sol. Nakon što je smjesa s kvascem narasla ulijte je u posudu s brašnom. Dodajte jaja i umijesite tijesto.
Tijesto mijesite 5 minuta u zdjeli, prebacite na pobrašnjenu podlogu i nastavite mijesiti dok ne dobijete fino, mekano tijesto koje se ne lijepi. Ako vam se lijepi dodajte brašna po potrebi.
Formirajte u kuglu i stavite u veću zdjelu. Zdjelu s tijestom pokrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite na toplom 40 minuta da naraste.
Dok se tijesto diže pripremite salo tako da ga nožićem sastružete sa žilica i po potrebi nasjeckate na kockice.
Dignuto tijesto prebacite na pobrašnjenu podlogu i razvaljajte ga na debljinu od pola centimetra. Na pola površine tijesta prstima utisnite salo, zatim drugom polovicom preklopite.
Preklopljeno tijesto razvaljajte i ponavljajte postupak dok vam ne ponestane sala. Dobit ćete deblji komad tijesta. Prekrijte tijesto krpom i ostavite na toplome 30 minuta.
Nakon što je tijesto naraslo, prebacite ga na pobrašnjenu površinu i razvaljajte na otprilike 1 cm debljine. Razvaljano tijesto narežite na kvadratiće veličine otprilike 6 x 6 centimetara. Na svaki stavite žličicu pekmeza.
Oblikujte salenjake tako da ih preklopite. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje te u njega složite pripremljene salenjake. Prekrijte ih krpom i ostavite 30 minuta da narastu. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Ubacite u pećnicu i pecite 15 do 20 minuta dok ne porumene. Nakon što su se salenjaci ispekli, malo ih ostavite da se ohlade, pospite šećerom u prahu i poslužite.