Od ukupne količine brašna, odvojite 1/5 i pomiješajte ga sa svinjskim salom. Ostavite sa strane dok pripremate ostatak tijesta, ova smjesa će se koristiti za premazivanje tijesta.
Od preostalog brašna i ostalih sastojaka (jaja, žu
Od preostalog brašna i ostalih sastojaka (jaja, žumanjci, sol, vino) zamijesite tijesto.
Ostavite tijesto pokriveno da odmara 10 minuta.
Nakon odmora, razvaljajte tijesto u pravokutnik.
Premažite srednji dio tijesta smjesom svinjskog sala i brašna koju ste prethodno pripremili.
Preklopite lijevu stranu tijesta preko sredine, a zatim desnu stranu preko lijeve.
Ponovite postupak premazivanja i preklapanja, ovaj put preklopite donji dio preko sredine, a zatim gornji dio preko donjeg.
Ostavite tijesto da odmara pokriveno još desetak minuta.
Ponovite postupak razvaljanja, premazivanja i preklapanja koliko god je moguće kako biste stvorili slojeve u tijestu.
Razvaljajte tijesto i izrežite na kvadrate. Veličina kvadrata ovisit će o tome koliko velike salenjake želite.
Na svaki kvadrat stavite žličicu pekmeza, zatim preklopite u trokut. Spojite krajeve trokuta kako biste dobili oblik prikazan na slici.
Pecite salenjake na 180-200 stupnjeva sve dok ne dobiju lagano zlatno-smeđu boju, otprilike 25 minuta.
Vruće salenjake uvaljajte u šećer u prahu.
Uživajte u svojim domaćim slavonskim salenjacima!