Pomiješate prosijano brašno, ulje, sol i vodu u većoj zdjeli. Rukama umijesite mekano tijesto. Ostavite tijesto da odmara na sobnoj temperaturi dok vi pripremate nadjev.
Zakuhajte veći lonac vode i lagano posolite. U lonac ubacite makarule i kuhajte ih dok ne budu al dente, oko 5-7 minuta (vrijeme kuhanja ovisi o suhoći tjestenine). Kuhane makarule ocijedite i ostavite da se ohlade.
U većoj zdjeli pomiješajte orahe, šećer, čokoladu u prahu, koricu limuna, cimet, vanilin šećer i krušne mrvice.
Za preljev rastopite maslac i sjedinite ga s jajima. Sve dobro umutite pjenjačom.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Tijesto razvaljajte tanko u oblik kruga i prebacite preko namašćenog kalupa tako da tijesto visi preko rubova.
U kalup rasporedite tanki sloj nadjeva od oraha, zatim sloj makarula te sve prelijte preljevom od jaja i maslaca. Ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke. Preko nadjeva preklopite ostatak tijesta, premažite maslacem i stavite u pećnicu na 45-50 minuta. Pečenu tortu izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi.