Mađarica

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Mađarica by IndexRecepti IndexRecepti
Mađarica by IndexRecepti IndexRecepti
Mađarica by IndexRecepti IndexRecepti

Mađarica po receptu Filipa Matoka, mladog slastičara i vlasnika slastičarnice Gibanica u Branimirovoj ulici u Zagrebu.

Sastojci

Broj porcija
12

Kore

2jaja
200 gkiselog vrhnja
70 gglatkog brašna
200 gšećera
0,5praška za pecivo
600 gglatkog brašna

Krema

1 lmlijeka
250 gmaslaca
7 žlicakakaa
5 žlicaoštrog brašna
120 gtamne čokolade
150 gšećera

Glazura

200 gčokolade
70 gmaslaca

Priprema

Priprema kora

1Izmiksajte jaja i šećer pa dodajte vrhnje i malo brašna

Jaja, šećer, kiselo vrhnje i prvi manji dio brašna pjenasto miksajte dok se šećer ne otopi.


2Dodajte ostatak brašna

Dodajte preostalo brašno i umijesite tijesto.


3Tijesto podijelite i razvaljajte

Tijesto podijelite na 7 jednakih dijelova. Svaki dio razvaljajte u oblik pravokutnika.


4Ispecite kore za mađaricu

Razvaljane kore pecite na obrnutoj strani lima za pečenje na papiru za pečenje 5-7 minuta na 200 stupnjeva. Kore moraju ostati svijetle.


Priprema kreme

1Pomiješajte suhe sastojke i dio mlijeka

U posudi pomiješajte brašno, kakao i šećer, dodajte mali dio mlijeka i dobro promiješajte kako ne bi ostale grudice.


2Zakuhajte mlijeko i maslac i dodajte suhe sastojke

Mlijeko i maslac zakuhajte do vrenja pa dodajte umućene suhe sastojke, ukuhajte kremu.


3Dodajte čokoladu

U kuhanu mlaku kremu dodajte nasjeckanu čokoladu i dobro promiješajte kako bi se čokolada otopila.


4Nadjenite kore

Toplom kremom nadjenite kore, naizmjence slažući kore i kremu dok ne utrošite sve sastojke. Zadnju koru nemojte premazati kremom.

Gotovu mađaricu ostavite da se ohladi preko noći.

Kako bi slojevi bili ravnomjerniji možete je prije hlađenja opteretiti npr knjigom.


5Prelijte glazurom

Čokoladu i maslac otopite na pari pa prelijte ohlađenu mađaricu.