Štrudlice s orasima

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
40min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Štrudlice s orasima
Štrudlice s orasima
Štrudlice s orasima

Ako volite štrudle od oraha, a želite jednostavnu prefinu štrudlu gotovu u trenu... evo ga, to je taj recept. Brz, jednostavan a preukusan!

Sastojci

Broj porcija
30

Tijesto

300 gbrašna
80 gšećera
1 vrećicavanilin šećera
200 gmaslaca
1 prstohvatsoli

Nadjev

120 mlmlijeka
50 gšećera
1 vrećicavanilin šećera
250 gmljevenih oraha
1 žlicamarmelade
1 žličicaruma

Priprema

1Umijesite tijesto

Umijesite tijesto od svih navedenih sastojaka za tijesto i stavite ga u hladnjak na 30 minuta.


2Pripremite nadjev

Dok je tijesto u hladnjaku, pripremite nadjev.


U maloj posudi na laganoj vatri zagrijte mlijeko, dodajte šećer, vanilin šećer i marmeladu.


Kuhajte dok se svi sastojci potpuno ne otope.


Dodajte mljevene orahe u mješavinu i maknite s vatre. Dobro promiješajte i na kraju dodajte rum.


3Oblikujte savijače

Tijesto podijelite na dva dijela.


Svaki dio tanko razvaljajte (do otprilike 0,5 cm debljine) kako biste dobili oblik pravokutnika.


Na dulji kraj svakog pravokutnika stavite nadjev i pažljivo zarolajte tijesto, formirajući savijače.


4Pecite u pećnici

Savijače položite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.


Lagano ih zarežite nožem na više mjesta, ali samo do polovice, pazite da ne presječete do kraja (vidi sliku).


Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 25 minuta.


5Poslužite

Kada se štrudlice malo ohlade, posipajte ih šećerom u prahu i poslužite.


Dobar tek!

Mirjana Salopek Jandrić
Mirjana Salopek Jandrić
Kuhar amater
Obožavam kuhati, peći, kuhinja je moje mjesto za odmor.