Umijesite tijesto od svih navedenih sastojaka za tijesto i stavite ga u hladnjak na 30 minuta.
Dok je tijesto u hladnjaku, pripremite nadjev.
U maloj posudi na laganoj vatri zagrijte mlijeko, dodajte šećer, vanilin šećer i marmeladu.
Kuhajte dok se svi sastojci potpuno ne otope.
Dodajte mljevene orahe u mješavinu i maknite s vatre. Dobro promiješajte i na kraju dodajte rum.
Tijesto podijelite na dva dijela.
Svaki dio tanko razvaljajte (do otprilike 0,5 cm debljine) kako biste dobili oblik pravokutnika.
Na dulji kraj svakog pravokutnika stavite nadjev i pažljivo zarolajte tijesto, formirajući savijače.
Savijače položite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
Lagano ih zarežite nožem na više mjesta, ali samo do polovice, pazite da ne presječete do kraja (vidi sliku).
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 25 minuta.
Kada se štrudlice malo ohlade, posipajte ih šećerom u prahu i poslužite.
Dobar tek!