Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva.
Umutite jaja i šećer dok ne dobijete laganu i prozračnu smjesu.
Dodajte vanilin šećer, limunovu koricu, prašak za pecivo, tekući jogurt i ulje. Dobro izmiješajte.
Dodajte glatko brašno u smjesu i dobro promiješajte dok ne dobijete glatko tijesto.
U tijesto dodajte kakao u prahu i nasjeckane tostirane orahe. Promiješajte sve sastojke dok ne budu ravnomjerno raspoređeni.
Namastite kalup za kuglof i ulijte pripremljenu smjesu u kalup.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 45 do 50 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u sredinu kuglofa ne izađe suha.
Nakon pečenja, ostavite kuglof da se kratko ohladi u kalupu, a zatim ga izvadite na rešetku kako bi se potpuno ohladio.
Poslužite kuglof posut šećerom u prahu.