Sočna piramida s višnjama

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Sočna piramida s višnjama by Shutterstock Shutterstock

Kolač koji nas podsjeća na djetinjstvo i koji je nastao u 90-ima je spoj hrskavog lisnatog tijesta, ukusne kreme od vanilije i sočnih višanja. Premazan je tučenim vrhnjem i posipan naribanom čokoladom.

Sastojci

Broj porcija
16

Tijesto

500 glisnatog tijesta
380 gvišanja iz kompota
Napomena: Ukoliko koristite zamrznuto tijesto ostavite ga na sobnoj temperaturi 2 sata da se odmrzne.

Krema

700 mlmlijeka
4žumanjka
2 vrećicepudinga od vanilije
100 gšećera
200 gmaslaca, sobne temperature

Ukrašavanje

500 mlslatkog vrhnja
naribana čokolada, za dekoraciju

Priprema

Tijesto

1 Zagrijte pećnicu

Višnje dobro ocjedite. Lim za pečenje prekrijte papirom za pečenje. Zagrijete pećnicu na 200 stupnjeva.


2 Oblikujte rolice

Lisnato tijesto izrežite na 10 jednakih traka. Na svaku traku tijesta u jednom redu poslažite višnje pa spojite rubove tijesta kako bi dobili oblik rolice. 


3 Ispecite rolice

Rolice složite na lim za pečenje i stavite u zagrijanu pećnicu te pecite oko 15 minuta, odnosno dok rolice lijepo ne porumene. Izvadite rolice iz pećnice i ohladite.

Krema

4 Skuhajte kremu

Od ukupne količine mlijeka oduzmite 200 ml pa s njime izmiješajte prah za puding, šećer i žumanjke. Zakuhajte ostatak mlijeka te ulijte smjesu sa žumanjcima. Kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta uz konstantno miješanje. Skuhanu kremu maknite s vatre, prebacite u zdjelu, pokrijte plastičnom folijom i ostavite da se potpuno ohladi. Kremu potpuno ohladite pa dodajte maslac sobne temperature i sve dobro izmiksajte.


5 Dodajte maslac

U drugoj zdjeli izmiksajte maslac te ga dodajte u ohlađenu kremu. sve zajedno miksajte još 1 minutu.


6 Složite kolač

Na pladanj po dužini nanesite malo kreme, na nju složite 4 rolice s višnjama te ih premažite kremom. Na sloj kreme složite sljedeće 3 rolice, premažite kremom, potom 2 rolice, nanesite kremu i na kraju stavite zadnju rolicu i premažite kremom. Ostatkom kreme zagladite bočne stranice. Dobit ćete duguljasti kolač piramidalnog oblika.

Ukrašavanje

7 Premažite šlagom

Istucite slatko vrhnje u kremasti šlag pa njime premažite čitav kolač. Na kraju posipajte naribanom čokoladom. Dobro ohladite i poslužite narezano na deblje kriške.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.