U šalicu stavite svježi kvasac, dodajte malo soli, šećera i mlijeka te ostavite da se kvasac digne.
U brašno dodajte sve sastojke za tijesto i mijesite do postizanja mekane smjese. Tijesto mora biti mekano i možda ćete morati prilagoditi količinu brašna kako biste postigli željenu teksturu.
Podijelite tijesto na tri jednaka dijela.
U zdjelu stavite bjelanjke, mljevene orahe i šećer u prahu, te pomiješajte tako da dobijete homogenu smjesu.
Jedan dio tijesta razvaljajte, premažite pripremljenim nadjevom i zarolajte u obliku kobasice.
Narezani komadi trebaju biti debljine 1 cm, a vrh svake ružice stisnite prstima.
Postupak ponovite za druga dva dijela tijesta.
Pripremljene ružice slažite na lim z apečenje obložen papirom za pečenje.
Pecite na 180°C do zlatne boje. Savjetujem da se kolač provjerava nakon 15 minuta, a potom svakih nekoliko minuta, do postizanja željene zlatno-smeđe boje.
Pečene ružice, dok su još tople, uvaljajte u šećer u prahu.
Pustite da se ohlade prije serviranja.
Uživajte u ovom tradicionalnom receptu, kojeg sam nasljedila od svoje none. Dobar tek!