Ružice

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Ružice
Ružice
Ružice
Ružice
Ružice

Uživajte u ovom tradicionalnom receptu, kojeg sam nasljedila od svoje none.

Sastojci

Broj porcija
40

Ružice

150 gmaslaca
150 gmasti
250 gbrašna
1svježi kvasac
250 mlmlijeka
2žumanjka
malo soli
malo šećera (za aktiviranje kvasca)
Napomena: Količina brašna u ovom receptu je približna. Počnite s 250 grama brašna, ali budite spremni prilagoditi količinu kako bi se postigla mekana tekstura tijesta. Uvijek je bolje početi s manje brašna, jer lako možete dodati više ako je potrebno.

Nadjev

2bjelanjka
150 gmljevenih oraha
85 gšećera u prahu
šećer u prahu, za posipanje

Priprema

1Pripremite tijesto

U šalicu stavite svježi kvasac, dodajte malo soli, šećera i mlijeka te ostavite da se kvasac digne.


U brašno dodajte sve sastojke za tijesto i mijesite do postizanja mekane smjese. Tijesto mora biti mekano i možda ćete morati prilagoditi količinu brašna kako biste postigli željenu teksturu.


Podijelite tijesto na tri jednaka dijela.


2Pripremite nadjev

U zdjelu stavite bjelanjke, mljevene orahe i šećer u prahu, te pomiješajte tako da dobijete homogenu smjesu.


3Oblikujte ružice

Jedan dio tijesta razvaljajte, premažite pripremljenim nadjevom i zarolajte u obliku kobasice.


Narezani komadi trebaju biti debljine 1 cm, a vrh svake ružice stisnite prstima.


Postupak ponovite za druga dva dijela tijesta.


4Ispecite u pećnici

Pripremljene ružice slažite na lim z apečenje obložen papirom za pečenje.


Pecite na 180°C do zlatne boje. Savjetujem da se kolač provjerava nakon 15 minuta, a potom svakih nekoliko minuta, do postizanja željene zlatno-smeđe boje.


5Poslužite

Pečene ružice, dok su još tople, uvaljajte u šećer u prahu.


Pustite da se ohlade prije serviranja.


Uživajte u ovom tradicionalnom receptu, kojeg sam nasljedila od svoje none. Dobar tek!