Babičini kolači - torta od bučinih koštica

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Babičini kolači - torta od bučinih koštica

Slučajno sam nabasala na knjigu recepata Babičini kolači i taj isti dan mi je svekrva donijela domaću marmeladu od marelica i bučine koštice. Nije mi trebalo dugo da shvatim što mi svemir poručuje. Čuvajte i njegujte svoju baštinu!

Sastojci

Broj porcija
10

Biskvit

6žumanjaka
180 gšećera
200 gbučinih sjemenki, prženih i samljevenih
50 gkrušnih mrvica (ili bezglutenskog brašna)
1limun, sok i naribana korica
6bjelanjaka

Nadjev

marmelada od marelice
bučine sjemenke, za ukras

Priprema

1Pripremite tijesto

Žumanjke i šećer miksajte dok ne dobijete pjenastu smjesu.


Dodajte pržene i mljevene bučine sjemenke. Dodajte krušne mrvice ili bezglutensko brašno.


U drugoj zdjeli umutite bjelanjke u čvrst snijeg, a zatim ga postepeno dodajte u prvu zdjelu, lagano miješajući smjesu kako bi ostala lagana i prozračna.


Na kraju, dodajte naribanu koricu limuna i malo soka od limuna i dobro izmiješajte.


2Pecite u pećnici

Biskvit pecite na 175 stupnjeva oko 40 minuta.


3Nadjenite

Pečeni biskvit prerežite na dva dijela i premažite marmeladom od marelice.


Gornji dio premažite marmeladom od marelice i ukrasite bučinim sjemenkama.