Međimurska gibanica

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Međimurska gibanica

Sastojci

Broj porcija
10
10listova kora za savijače
200 gmaslaca

Nadjev od maka

200 gmljevenog maka
50 gšećera
1vanilin šećer
200 mlmlijeka

Nadjev od sira

1 kgsvježeg sira
100 gšećera
2jaja

Nadjev od oraha

200 gmljevenih iraha
50 gšećera
1vanilin šećer
200 mlmlijeka

Nadjev od jabuka

500 gjabuka
šećer ovisno o slatkoći jabuka
malo cimeta

Preljev

200 mlslatkog vrhnja
2vanilin šećera
2jaja

Priprema

1 Složite gibanicu

Slažite po dva lista kora za savijače, svaki premazan otopljenim maslacem, a između redajte nadjeve.


1 - Mak


2 - Sir


3 - Orasi


4 - Jabuke


2 Prelijte preljevom

Sve prelijte smjesom slatkog vrhnja, jaja i vanilin šećera.


3 Ispecite gibanicu

Pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta.