Međimurska gibanica

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
2h
KompliciranostTežina
Cijena
Međimurska gibanica by Dr.Oetker Dr.Oetker

Tradicionalni je to i prefin kolač iz Međimurja, a oduvijek se radi od vučenog tijesta i četiri vrste nadjeva - mak, svježi sir, jabuke i orasi.


Iako volimo tradiciju, donosimo vam ovaj poznati desert u mrvicu drukčijem izdanju - s bademima.


Svoj omiljeni desert zasladite s Dr. Oetker Sweet Zero i uživajte u slatkim zalogajima uz manje kalorija!

Sastojci

Broj porcija
12

Nadjev od badema

200 gDr. Oetker mljevenih badema
100 mlvrućeg mlijeka

Nadjev od svježeg sira

400 gsvježeg sira
2jaja
1 prstohvatsoli

Nadjev od maka

200 gmljevenog maka
150 mlvrućeg mlijeka

Nadjev od jabuka

500 gribanih jabuka
1 žličicacimeta
1 prstohvatsoli

Dodatno

400 gtankih kora za savijače
30 gmaslaca
130 gkiselog vrhnja

Priprema

1 Pripremite nadjev od badema

Mljevene bademe, Dr. Oetker Sweet Zero zaslađivač, Dr. Oetker aromu ruma i vruće mlijeko dobro izmiješajte kuhačom ili gumenom lopaticom da nastane glatka smjesa.


2 Pripremite nadjev od svježeg sira

Svježi sir, jaja, sol, Dr. Oetker Finesse naribanu koricu limuna, Dr. Oetker Sweet Zero zaslađivač i Dr. Oetker Bourbon vanilija pastu dobro izmiješajte električnim mikserom da nema prevelikih grudica.


3 Pripremite nadjev od maka

Mljeveni mak, vruće mlijeko i Dr. Oetker Sweet Zero zaslađivač dobro izmiješajte kuhačom ili gumenom lopaticom da nastane glatka smjesa.


4 Pripremite nadjev od jabuka

Oguljene i naribane jabuke pomiješajte s cimetom, posolite i dodajte Dr. Oetker Sweet Zero zaslađivač i Dr. Oetker Bourbon vanilija pastu.


Sad kad ste pripremili sve nadjeve možete krenuti sa slaganjem gibanice, ali prvo upalite pećnicu da se grije na 170 stupnjeva.


Lim za pečenje dimenzija 33 x 25 centimetara premažite omekšalim maslacem.


5 Složite međimursku gibanicu

Složite na dno lima za pečenje 2 kore, također premazane maslacem.


Nadjeve ćete slagati redom ovako: badem, svježi sir, mak, jabuke.


Ravnomjerno rasporedite prvi nadjev od badema te položite na njega 2 kore premazane maslacem.


Tako slažite dok ne rasporedite sve nadjeve. Na kraju završite s dvije kore premazane maslacem.


6 Ispecite

Gibanicu na par mjesta izbodite čačkalicom i premažite kiselim vrhnjem. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva oko sat vremena.


Prije rezanja dobro ohladite, a onda posipajte šećerom u prahu.