Mljevene bademe, Dr. Oetker Sweet Zero zaslađivač, Dr. Oetker aromu ruma i vruće mlijeko dobro izmiješajte kuhačom ili gumenom lopaticom da nastane glatka smjesa.
Svježi sir, jaja, sol, Dr. Oetker Finesse naribanu koricu limuna, Dr. Oetker Sweet Zero zaslađivač i Dr. Oetker Bourbon vanilija pastu dobro izmiješajte električnim mikserom da nema prevelikih grudica.
Mljeveni mak, vruće mlijeko i Dr. Oetker Sweet Zero zaslađivač dobro izmiješajte kuhačom ili gumenom lopaticom da nastane glatka smjesa.
Oguljene i naribane jabuke pomiješajte s cimetom, posolite i dodajte Dr. Oetker Sweet Zero zaslađivač i Dr. Oetker Bourbon vanilija pastu.
Sad kad ste pripremili sve nadjeve možete krenuti sa slaganjem gibanice, ali prvo upalite pećnicu da se grije na 170 stupnjeva.
Lim za pečenje dimenzija 33 x 25 centimetara premažite omekšalim maslacem.
Složite na dno lima za pečenje 2 kore, također premazane maslacem.
Nadjeve ćete slagati redom ovako: badem, svježi sir, mak, jabuke.
Ravnomjerno rasporedite prvi nadjev od badema te položite na njega 2 kore premazane maslacem.
Tako slažite dok ne rasporedite sve nadjeve. Na kraju završite s dvije kore premazane maslacem.
Gibanicu na par mjesta izbodite čačkalicom i premažite kiselim vrhnjem. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva oko sat vremena.
Prije rezanja dobro ohladite, a onda posipajte šećerom u prahu.