Međimurska gibanica

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
2h
KompliciranostTežina
Cijena
Međimurska gibanica by Dr.Oetker Dr.Oetker

Svoj omiljeni desert zasladite s Dr. Oetker Sweet Zero i uživajte u slatkim zalogajima uz manje kalorija!

Sastojci

Broj porcija
12

Nadjev od badema

200 gDr. Oetker mljevenih badema
100 mlvrućeg mlijeka

Nadjev od maka

200 gmljevenog maka
150 mlmlijeka

Nadjev od jabuka

500 gribanih jabuka
1 žličicacimeta
1 prstohvatsoli

Dodatno

400 gtankih kora za savijače
30 gmaslaca
130 gkiselog vrhnja

Priprema

1 Pripremite nadjeve

Za svaki nadjev umiješajte i sjedinite sve navedene sastojke.


Dno pekača (33 cm x 25 cm) premazati maslacem.


2 Složite

Složite 2 kore, također premazane maslacem. Ravnomjerno rasporedite prvi nadjev te položite na njega 2 kore premazane maslacem i tako sve dok se ne rasporede svi nadjevi.


Na kraju završite s dvije kore premazane maslacem.


3 Ispecite

Kolač izbodite čačkalicom, premažite kiselim vrhnjem te pecite u pećnici zagrijanoj na 170° C oko 60 minuta.