Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Kalup za tortu promjera 20-24 cm obložite papirom za pečenje.
U posudi pomiješajte krušne mrvice i rum.
3 cijela jaja i 60g šećera miksajte dok ne dobijete pjenastu, svijetlu smjesu.
U pripremljenu smjesu jaja i šećera dodajte 2 žlice natopljenih krušnih mrvica i 80g prženih mljevenih lješnjaka, lagano promiješajte špatulom, izlijte u pripremljeni kalup za torte.
Smjesu za koru pecite 15-20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici. Pečenu koru zajedno sa papirom za pečenje izvadite iz kalupa i ostavite da se hladi. Postupak ponovite 3 puta kako bi dobili potrebne 3 kore.
Čokoladu otopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici.
Omekšali maslac i obje vrste šećera pjenasto izradite.
U omekšali maslac dodajte otopljenu prohlađenu čokoladu i rum, miksajte dok ne dobijete glatku kremu.
Na pladanj za tortu postavite obruč za torte pa unutar njega stavite prvu koru, premažite pekmezom, zatim kremom pa postavite drugu koru i ponovite postupak dok ne utrošite sve sastojke.
Tortu ostavite u obruču i dobro ohladite prije posluživanja. Najbolje ju je poslužiti idućeg dana.