Zlevanka

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Zlevanka
Tko voli stare kolače! Ovo je prilika za probati recept od kukuruznog brašna i pekmeza.

Sastojci

Broj porcija
10
4jaja
1 čašašećera
1 paketićvanilin šećera
2 čašekukuruznog brašna
1 čašaglatkog brašna
200 mlkiselog vrhnja
2 čašemlijeka
1 čašaulja
1 paketićpraška za pecivo
Napomena: Za mjerenje koristite čašu od jogurta.

Nadjev

pekmez ili svježi sir, po želji

Priprema

1Pripremite tijesto

Započnite s pripremom tako da jaja izmiješate sa šećerom i vanilin šećerom.


Nakon toga, dodajte sve tekuće sastojke u smjesu.


Nakon što ste dodali tekuće sastojke, dodajte brašno s praškom za pecivo i dobro promiješajte sve sastojke.


2Dodajte nadjev

Lim za pečenje namastite i pospite s malo oštrog brašna.


Izlijte smjesu u pripremljeni lim za pečenje.


Na smjesu, u obliku grudica, stavite pekmez ili sir.


3Pecite u pećnici

Stavite kolač peći 35 minuta na 180 stupnjeva.


4Poslužite

Kada je kolač gotov, po želji ga pospite šećerom u prahu. Dobar tek!