Babičini štrukli

Vrijeme pripremePriprema
50min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 35min
KompliciranostTežina
Cijena
Babičini štrukli
Babičini štrukli
Babičini štrukli
Babičini štrukli

Sjećate se okusa babičinih štrukli? Okus koji nas vraća u djetinjstvo. Slijedite recept...

Sastojci

Broj porcija
40

Tijesto

1 kgbrašna za dizana tijesta
500 mlmlijeka
100 mlulja
1 žličicašećera
½ žličicesoli

Nadjev

20jabuka
200 gšećera
1 žličicacimeta

Priprema

1Umijesite tijesto

Umijesite tjesto od navedenih sastojaka.


Podijelite ga u 2 kugle pa svaku kuglu omotajte prozirnorom folijom i pustite da odmori minimalno 1 sat.


2Razvaljajte tijesto

Pripremite veliki stolnjak i nemojte ga pobrašniti.


Odmoreno tijesto razvaljajte u krug promjera 40 cm pa tijesto premažite uljem.


Rukama vucite rubove tijesta sve u krug, tako da dobijete željenu debljinu (ja razvučem tako da izgleda skoro prozirno).


Zadebljane rubove odrežite i uklonite.


3Pripremite nadjev

Jabuke ogulite i naribajte. Naribane jabuke ocijedite rukom pa im dodajte šećera i cimeta po želji.


4Oblikujte štrukle

Rasporedite nadjev po tijestu. Zarolajte 3-4 puta (tako da dižete stolnjak, a tijesto se samo rola).


Dobivene role stavljate na papir za pečenje pa premažite kiselim vrhnjem.


5Pecite u pećnici

Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 45 minuta.


Pečene štrukle pospite šećerom.