Vanilice

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Vanilice by Shutterstock Shutterstock

Vanilice su odličan blagdanski keks koji možete pripremiti nekoliko dana unaprijed. U receptu se kriju samo stari i provjereni okusi naših baka.

Sastojci

Broj porcija
5
350 goštrog brašna
200 gmaslaca
80 gšećera u prahu
1jaje
2vanilin šećera
praška za pecivo
marmelada za punjenje po želji
šećer u prahu za posipanje

Priprema

1 Pomiješajte sve sastojke

Oštro brašno i hladni maslac razmrvite rukama, dodajte šećer u prahu, vanilin šećer i prašak za pecivo pa zamijesite prhko tijesto.


Nije ga potrebno ostavljati u hladnjaku nego se odmah priprema.


2 Pripremite vanilice za pečenje

Na pobrašnjenoj radnoj podlozi razvaljajte tijesto i vadite razne oblike - ovisno kakve kalupiće imate.


Najpoznatije su ove okruglog oblika koje se mogu raditi kalupom ili pak čašicom za rakiju.


3 Ispecite

Pecite na 180 stupnjeva oko 10 minuta, moraju ostati bijele, ako rubovi počnu poprimati boju, odmah ih izvadite iz pećnice.


Ohlađene vanilice spajajte s marmeladom po želji pa ih posipajte ili uvaljajte u šećer u prahu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.