Fritule bez glutena

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Fritule bez glutena
Fritule bez glutena
Fritule bez glutena

Fritule bez glutena jednako ukusne kao i one "obične".

Sastojci

Broj porcija
8
480 gbezglutenskog brašna (mješavina za kruh)
1 žličicasoli
500 mljogurta
3 vrećicebourbon vanilija šećera
1 vrećicalimun vanilija šećera
4 žliceruma
1 vrećicapraška za pecivo
korica jednog limuna
korica jedne naranče
1 lulja, za prženje

Priprema

1Pripremite tijesto

U zdjeli pjenjačom umutite sve sastojke.


2Pržite u ulju

U tavi ili manjem loncu zagrijte ulje za prženje na srednje jakoj vatri.


Kako biste provjerili je li ulje dovoljno zagrijano, stavite vrh drške drvene kuhače u njega. Ako se mjehurići odmah pojave, to znači da je ulje dovoljno zagrijano.


Koristite dvije žličice kako biste oblikovali fritule. Uzimajte malu količinu smjese i spuštajte je u zagrijano ulje.


Pržite fritule dok ne poprime zlatno-žutu boju.


3Poslužite

U hladnije doba godine ih pospite mješavinom šećera u prahu i cimeta, a u ljetnim mjesecima su odlične i sa sladoledom.