Bezglutenski zobeni muffini s jabukom i bananom Mirande Kerr

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Bezglutenski zobeni muffini s jabukom i bananom Mirande Kerr by freepik freepik

Bezglutenski muffini od jabuke i banane Mirande Kerr su ukusna i zdrava poslastica koju nije komplicirano pripremiti.

Sastojci

Broj porcija
6
180 gzobenih pahuljica
10 gpraška za pecivo
3,5 gsode bikarbone
7,5 gcimeta u prahu
60 mlmeda
30 gchia sjemenki
60 mlkozjeg jogurta
130 mlsoka od jabuke
2jaja, lagano razmućena
1bjelanjak
60 mlkokosovog ulja
2,5 gmahune vanilije u prahu
2velike jabuke, oguljene i naribane
2zrele banane
130 goraha, nasjeckanih

Priprema

1Usitnite zobene pahuljice

U procesoru hrane sameljite zob u konzistenciju nalik na brašno. Isto napravite s orasima. U velikoj zdjeli za miješanje pomiješajte mljevene zobene pahuljice i orahe, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.


2Umutite jaja

U posebnoj posudi lagano umutite jaja i bjelanjak. Umiješajte jogurt i sok od jabuke.


3Zagrijte med

U manjem loncu pomiješajte kokosovo ulje, cimet, vaniliju i med i stavite grijati na laganu vatru dok ne dobijete konzistenciju sirupa.


Pomiješajte sirup od meda sa smjesom od jaja.


4Pomiješajte mokru i suhu smjesu

Dodajte mokru smjesu u suhu smjesu, te polako umiješajte jabuku i banane.


5Pecite u pećnici

Zagrijte pećnicu na 180°C. Kalupe za muffine obložite papirnatim podlogama ili ih lagano namastite. Napunite ih smjesom za muffine tako da su 3/4 puni.


Pecite 40 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu muffina ne izađe čista.


6Poslužite

Ostavite muffine da se ohlade 15 minuta. Prije posluživanja pospite cimetom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.