U procesoru hrane sameljite zob u konzistenciju nalik na brašno. Isto napravite s orasima. U velikoj zdjeli za miješanje pomiješajte mljevene zobene pahuljice i orahe, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.
U posebnoj posudi lagano umutite jaja i bjelanjak. Umiješajte jogurt i sok od jabuke.
U manjem loncu pomiješajte kokosovo ulje, cimet, vaniliju i med i stavite grijati na laganu vatru dok ne dobijete konzistenciju sirupa.
Pomiješajte sirup od meda sa smjesom od jaja.
Dodajte mokru smjesu u suhu smjesu, te polako umiješajte jabuku i banane.
Zagrijte pećnicu na 180°C. Kalupe za muffine obložite papirnatim podlogama ili ih lagano namastite. Napunite ih smjesom za muffine tako da su 3/4 puni.
Pecite 40 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu muffina ne izađe čista.
Ostavite muffine da se ohlade 15 minuta. Prije posluživanja pospite cimetom.