Kremasta rolada u obliku srca

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Kremasta rolada u obliku srca by youtube
Kremasta rolada u obliku srca

Ne može i ne treba sve biti savršeno. Osim što mi je srce ispalo naopako, takva je i ljubav, ponekad naopaka i nesavršena, a opet na svoj način lijepa. Rolada je nastala je prošle godine u ovo doba. Ako se želite igrati, napravite ju i iznenadite nekoga ili iznenadite sebe. Priprema je dugotrajna, ali prezanimljiva ukoliko volite kreativne izrade kolača.

Sastojci

Broj porcija
20

Mini srca

1bjelanjak
25 gšećera
40 gbrašna (za smeđu boju oduzmite 2 žlice brašna i dodajte 2 žlice kakaa)
20 gmaslaca

Za srce unutar rolade

220 gbrašna
2jaja
55 gmaslaca, otopljenog
0,5 šačicemlijeka
½ žličicearome vanilije
prehrambena boja, po želji

Biskvit

220 gbrašna
2 žlice + 1½ žličiceulja
2jaja
0,25šalice vode
½ žličicearome vanilije
prehrambena boja

Krema

200 mlvrhnja za šlag
100 gkrem sira
1 žličicaarome vanilije
50 gšećera

Priprema

Mini srca

1Pomiješajte bjelanjak, šećer i brašno

U zdjeli pomiješajte bjelanjak, šećer, brašno i kakao prah (ukoliko ga koristite). Miješajte dok se smjesa dobro ne sjedini.


2Dodajte maslac

Dodajte maslac i nastavite miješati dok se smjesa potpuno ne ujednači.


Zatim dodajte prehrambenu boju.


3Prebacite smjesu u slastičarsku vrećicu

Smjesu prebacite u vrećicu s malim okruglim otvorom. Obložite lim za pečenje papirom za pečenje i po njemu iscrtajte uzorak malih srca dok ne potrošite cijelu smjesu. Možete isprintati uzorak srca na običnom papiru, staviti ga u lim za pečenje i preko toga staviti papir za pečenje pa iscrtati srca prema uzorku.


4Stavite u zamrzivač

Lim za pečenje prebacite u zamrzivač kako bi se srca stvrdnula.


Srce unutar rolade

1Umutite brašno, jaja, maslac, mlijeko i vaniliju

U prikladnoj posudi umutite brašno, jaja, otopljeni maslac, mlijeko i vaniliju. Umiješajte boju, i miksajte dok se sve ne sjedini.


2Pecite u pećnici

Smjesu izlijte u kalup veličine 20x30cm i pecite u pećnici na 180 stupnjeva 15 do 20 minuta.


3Ohladite

Ostavite da se potpuno ohladi. Kad se ohladio, stavite ga na 10 minuta u zamrzivač kako bi lakše izrezivali srca.


4Izrežite srca

Izrežite srca pomoću kalupa u obliku srca.


5Spojite srca kremom

Po dva srca spajajte razmućenim vrhnjem za šlag (možete uzeti od kreme).

Biskvit

1Umutite brašno, jaja, ulje, vodu i vaniliju

U zdjeli umutite brašno, jaja, ulje, vodu i vaniliju te umiješajte prehrambenu boju.


2Izlijte u lim sa malim srcima

Iz zamrzivača izvadite lim s mini srcima i pažljivo izlijte smjesu za biskvit preko srca. Pažljivo ga poravnajte.


3Pecite u pećnici

Pecite na 180 stupnjeva do 10 minuta.


4Zamotajte u krpu

Kad je pečeno, biskvit zarolajte u krpu i ostavite da se hladi.

Krema

1Miksajte vrhnje za šlag

Miksajte vrhnje za šlag, dodajte šećer, aromu vanilije i krem sir te dobro sjedinite.

Slaganje

1Odmotajte biskvit

Odmotajte biskvit iz krpe i namažite ga kremom. U sredinu stavljajte srca spojena kremom i pazite da ste ih okrenuli na pravu stranu.


2Zamotajte roladu

Pažljivo zamotajte roladu. Možete prvo motati jednu stranu pa onda drugu.


3Ohladite preko noći

Zamotajte roladu u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku preko noći.

....i malo Tonke
....i malo Tonke
Glazbenica čija je najveća strast kuhanje. :)