U zdjeli pomiješajte bjelanjak, šećer, brašno i kakao prah (ukoliko ga koristite). Miješajte dok se smjesa dobro ne sjedini.
Dodajte maslac i nastavite miješati dok se smjesa potpuno ne ujednači.
Zatim dodajte prehrambenu boju.
Smjesu prebacite u vrećicu s malim okruglim otvorom. Obložite lim za pečenje papirom za pečenje i po njemu iscrtajte uzorak malih srca dok ne potrošite cijelu smjesu. Možete isprintati uzorak srca na običnom papiru, staviti ga u lim za pečenje i preko toga staviti papir za pečenje pa iscrtati srca prema uzorku.
Lim za pečenje prebacite u zamrzivač kako bi se srca stvrdnula.
U prikladnoj posudi umutite brašno, jaja, otopljeni maslac, mlijeko i vaniliju. Umiješajte boju, i miksajte dok se sve ne sjedini.
Smjesu izlijte u kalup veličine 20x30cm i pecite u pećnici na 180 stupnjeva 15 do 20 minuta.
Ostavite da se potpuno ohladi. Kad se ohladio, stavite ga na 10 minuta u zamrzivač kako bi lakše izrezivali srca.
Izrežite srca pomoću kalupa u obliku srca.
Po dva srca spajajte razmućenim vrhnjem za šlag (možete uzeti od kreme).
U zdjeli umutite brašno, jaja, ulje, vodu i vaniliju te umiješajte prehrambenu boju.
Iz zamrzivača izvadite lim s mini srcima i pažljivo izlijte smjesu za biskvit preko srca. Pažljivo ga poravnajte.
Pecite na 180 stupnjeva do 10 minuta.
Kad je pečeno, biskvit zarolajte u krpu i ostavite da se hladi.
Miksajte vrhnje za šlag, dodajte šećer, aromu vanilije i krem sir te dobro sjedinite.
Odmotajte biskvit iz krpe i namažite ga kremom. U sredinu stavljajte srca spojena kremom i pazite da ste ih okrenuli na pravu stranu.
Pažljivo zamotajte roladu. Možete prvo motati jednu stranu pa onda drugu.
Zamotajte roladu u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku preko noći.