Prhki čajni keksići

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
7min
Ukupno vrijemeUkupno
22min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Prhki čajni keksići by Ivana Miljanović Ivana Miljanović
Prhki čajni keksići by Ivana Miljanović Ivana Miljanović

Prhki čajni keksići savršen su jesenski comfort food i idealni su za poslužiti uz šalicu kave ili čaja, a u nastavku donosimo recept naše čitateljice Ivane Miljanović iz Facebook grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
10
400 goštrog brašna
1vanilin šećer
80 gšećera u prahu
250 gmaslaca
2žumanjka

Priprema

1 Pomiješajte sastojke

U posudi pomiješajte brašno, vanilin šećer, šećer u prahu i hladni maslac koji ste tek izvadili iz hladnjaka.


2 Naribajte maslac

Maslac prekrijte sa suhim sastojcima, a zatim ga naribajte u smjesu te ga svako toliko ponovno umočite u suhe sastojke, kako biste ga lakše naribali.


3 Umijesite tijesto

Sada u smjesu dodajte i žumanjke pa rukom umijesite glatko tijesto. Tijesto prvo mijesite u zdjeli, a zatim ga prebacite na radnu površinu. U početku će možda izgledati suho, no nemojte dodavati nikakve mokre sastojke i samo nastavite mijesiti.


4 Ohladite tijesto

Kada umijesite tijesto, stavite ga u vrećicu za zamrzavanje i stavite ga u zamrzivač na 15 minuta.


5 Oblikujte keksiće

Radnu površinu pospite s brašnom i tijesto izvadite iz zamrzivača pa ga razvaljajte na debljinu od 1 cm. Tijesto oblikujte uz pomoć modlica po želji pa keksiće poredajte na lim za pečenje.


6 Ispecite

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, otprilike 7 minuta. Ostavite da se ohlade pa ih poslužite uz kavu ili čaj.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.