U malom loncu na srednje jakoj vatri pomiješajte mlijeko i maslac i zagrijavajte uz miješanje dok se maslac ne rastopi, a smjesa ne bude topla, ali ne proključala. Skinite sa vatre.
Miksajte 2.5 šalice brašna, šećer, sol i kvasac. Uključite na nisku brzinu i dodajte toplu mliječnu smjesu. Pojačajte na srednju brzinu i miješajte dok ne postane ujednačeno. Dodajte jaja i vaniliju, pa nastavite miješati dok se sve ne sjedini. Dodajte preostalih 3/4 šalice brapna i nastavite miješati dok ne postane glatko i elastično, oko 1 minutu. Tijesto će biti ljepljivo.
Obložite lim za pečenje papirom za pečenje i premažite ga uljem. Pobrašnite radnu površinu i razvucite tijesto na debljinu 1,5 cm. Okruglim kalupom (oko 7.5 cm) vadite krafne i prebacujte ih na nauljeni lim. Pokrijte ih čistom krpom i ostavite da narastu dok ne postanu mekane i prozračne, oko 30 minuta.
U dubljoj tavi zagrijte ulje na 180 stupnjeva i pažljivo spuštajte 2 do 5 krafni u ulje i pržite dok ne postanu zlatno-smeđe boje, oko 1 minutu po strani. Vadite ih na papirnate ubruse i pustite da se ulje upije. Prije nego što krenete pržiti iduću turu, pričekajte da se ulje ponovno zagrije na 180 stupnjeva.
U maloj posudi umutite maslac, šećer u prahu i vaniliju. Dodajte 1-2 žličice vode po potrebi, kako bi dobili tanku, tekuću glazuru. Koristite je odmah.
U posudi pjenjačom umiješajte kakao i toplu vodu. Dodajte otopljeni maslac i šećer u prahu, pa miješajte dok se sve ne sjedini. Ako je glazura prečvrsta, dodajte malo tople vode. Po želji umačite krafne u glazuru i ostavite ih da se hlade na rešetki.
Ostatak krafni umačite u glazuru od vanilije i ostavite da se višak ocijedi. Poredajte ih na rešetku i ostavite da se glazura stegne, oko 30 minuta. Za krafne sa cimetom, umačite prazne krafne u mješavinu cimeta i šećera, ili one s glazurom od vanilije.