Jabuke operite, ogulite i naribajte. Zatim ih na malo maslaca dinstajte dok ne postanu mekane i dok sva tekućina ne ispari.
U posudu dodajte jaja, šećer i vanilin šećer, pa miksajte dok smjesa ne postane blijeda i gusta. Zatim dodajte kiselo vrhnje, izmiksajte pa dodajte pola brašna i umiješajte ga špatulom, a zatim dodajte i preostalo brašno.
Tijesto zamijesite, umotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na pola sata. Zatim tijesto podijelite na dva jednaka dijela, oblikujte u loptice i oba razvaljajte na veličinu lima za pečenje.
Lim za pečenje možete namastiti i pobrašniti ili obložiti papirom za pečenje. Tijesto rukom lagano utisnite na dno, pa ga ravnomjerno prekrijte nadjevom od jabuka - koristite žlicu kako biste poravnali jabuke.
Ako želite, jabuke možete posuti sjeckanim orasima. Na pitu stavite gornje tijesto, lagano mu utisnite rubove i cijelog izbodite vilicom.
Pitu pecite 30-40 minuta na 180 stupnjeva. Kada se pita prohladi, posujte ju šećerom u prahu i servirajte.