Izradite pjenasto jaja sa šećerom, pa im polako dodajte ulje. Polako umiješajte brašno.
Pecite u limu za pečenje srednje veličine, obloženom papirom za pečenje na temperaturi od 180 stupnjeva. Kad se biskvit ohladi, izrežite ga na kocke (ne presitno).
Žumanjke i šećer pjenasto umutite, pa dodajte brašno i malo mlijeka. Smjesu ukuhajte u mlijeko i miješajte na laganoj vatri dok se ne zgusne. U još vruću kremu umiješajte tamnu čokoladu i orahe, pa ju ostavite da se ohladi. Margarin pjenasto umutite pa ga dodajte u ohlađenu kremu.
U kremu pažljivo umiješajte kocke biskvita (nemojte previše gnječiti). U kalup obložen alu folijom (možete koristiti i novi lončić za cvijeće - nešto najsličnije obliku krinoline), istresite kremu, poravnajte i malo pritisnite pa ostavite da se potpuno ohladi. Istresite biskvit iz "kalupa" na tacnu na kojoj ćete servirati tortu i skinite alu foliju. Kako bi Barbika imala i struk, nožem stanjite i oblikujte gornji dio suknje.
Tanjim špičastim nožem u sredini suknje napravite ruku u koju ćete staviti Barbie lutku. Novu Barbie oslobodite odjeće, a njezine noge do pola bedara zamotajte u prozirnu foliju. Utaknite ju u suknju, ali samo do polovice bedara. Gornji dio haljine i struk oblikujte i napravite od slatkog vrhnja.
Izradite slatko vrhnje uz dodatak kremfiksa, ali ne prečvrsto, ako ga mislite bojati. Podijelite slatko vrhnje u dva dijela (ovisno o tome koliko boja želite), dodajte boju po želji i svaki dio još malo izradite kako bi se boja ujednačila. Slatkim vrhnjem oblikujte dio od struka do bedara. Gornji dio haljine ukrašavajte špricom, nastavkom kojim želite. Možete dodati i ogrlicu, narukvicu i slično.