Čokoladni brownie

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Čokoladni brownie
Čokoladni brownie
Čokoladni brownie

>> prilagođeno dijabetičarima


Pripremljen od eritrita, pirovog i bademovog brašna te tamne čokolade zaslađene prirodnim zaslađivačem, ovaj je brownie zdravija alternativa tradicionalnim desertima.

Sastojci

Broj porcija
8
200 gtamne čokolade zaslađene zaslađivačem
200 gmaslaca
110 geritrita u prahu
4jaja
70 gpirovog integralnog brašna
15 gkakao praha
130 gmljevenih badema
½ žličicesode bikarbone
150 gsmrznutih jagoda

Priprema

1Otopite čokoladu

Čokoladu i maslac otopite na pari i ostavite da se ohladi.


2Pomiješajte suhe sastojke

U međuvremenu u jednoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke (pirovo brašno, bademe, kakao prah i sodu bikarbonu).


3Izmiksajte jaja i eritrit

Jaja i eritrit miksajte nekoliko minuta dok smjesa ne postane nekoliko puta veća od početne i skroz pjenasta.


4Dodajte otopljenu čokoladu

U smjesu jaja i eritrita dodajte ohlađenu smjesu maslaca i čokolade i kratko miksajte.


5Dodajte suhe sastojke

Zatim dodajte i suhe sastojke te kratko izmiksajte.


6Ispecite u pećnici

Smjesu izlijte u lim za pečenje i na vrh dodajte jagode.


Pecite 25 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 175˚ C.