Štrudla s trešnjama, jogurtom i grizom

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Štrudla s trešnjama, jogurtom i grizom by Shutterstock Shutterstock

Štrudla s omiljenim sezonskim voćem, idealna za ljeto, jogurt i gris čine ju laganom, a okus trešanja daje joj osvježavajuću notu.

Sastojci

Broj porcija
20
3jaja
2 čašetekućeg jogurta
1 čašaulja
1,5 čašašećera
2 čašegriza
1 pakiranjepraška za pecivo
2 pakiranjavanilin šećera
10 listovatijesta za savijače
500 gočišćenih trešanja
Napomena: Mjera je čaša od 200 ml.

Preljev

1 čašatekućeg jogurta
2jaja
0,5 čašešećera
1 pakiranjevanilin šećera

Priprema

1 Pripremite smjesu

Miksajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte ulje pa kratko promiksajte. Dodajte jogurt pa opet promiksajta da se sve sjedini. Postepeno dodajte gris i prašak za pecivo. Gotovu smjesu poklopite i ostavite po strani da se odmara 30-tak minuta kako bi gris nabubrio i kako bi smjesa postala malo gušća.


2 Pripremite trešnje

Trešnje očistite od koštica, ručno ili aparatom za čišćenje. Možete ih prepoloviti, po želji.


3 Pripremite preljev

Za preljev pjenjačom izlupajte jaje sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte jogurt i dobro promiješajte.


4 Napunite listove nadjevom i pripremite štrudlu za pečenje

Uzimajte po dva lista, što znači da ćete dobiti 5 štrudli. Po površini listova premažite nadjev od grisa (cca 6 žlica na svaki list) pa preko njega ravnomjerno rasporedite trešnje. Vanjske rubove preklopite prema unutra, pa zarolajte. Postupak ponavljajte za svih 5 listova - štrudli.


5 Pecite

Štrudle slažite u lim na papir za pečenje jednu do druge. Prelijte pripremljenim preljevom od jogurta i jaja i pecite u pećnici zagrijanoj na 175°C 30 minuta.


Štrudlu možete jesti i toplu i hladnu. Uživajte!

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.