Miksajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte ulje pa kratko promiksajte. Dodajte jogurt pa opet promiksajta da se sve sjedini. Postepeno dodajte gris i prašak za pecivo. Gotovu smjesu poklopite i ostavite po strani da se odmara 30-tak minuta kako bi gris nabubrio i kako bi smjesa postala malo gušća.
Trešnje očistite od koštica, ručno ili aparatom za čišćenje. Možete ih prepoloviti, po želji.
Za preljev pjenjačom izlupajte jaje sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte jogurt i dobro promiješajte.
Uzimajte po dva lista, što znači da ćete dobiti 5 štrudli. Po površini listova premažite nadjev od grisa (cca 6 žlica na svaki list) pa preko njega ravnomjerno rasporedite trešnje. Vanjske rubove preklopite prema unutra, pa zarolajte. Postupak ponavljajte za svih 5 listova - štrudli.
Štrudle slažite u lim na papir za pečenje jednu do druge. Prelijte pripremljenim preljevom od jogurta i jaja i pecite u pećnici zagrijanoj na 175°C 30 minuta.
Štrudlu možete jesti i toplu i hladnu. Uživajte!