Tortice s kremom od mascarponea i borovnicama

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Tortice s kremom od mascarponea i borovnicama

Hrskavo tijesto s okusom badema, a gore rahlađena krema s borovnicama. Odlično osvježenje za ljetne dane!

Sastojci

Broj porcija
7

Tijesto

230 gbrašna
140 gmaslaca
1jaje
90 gšećera u prahu
40 gmljevenih badema
½ žličicesoli
½ žličicevanilije šećera
par kapi arome gorkog badema
1žumanjak

Krema

130 gmascarpone sira
50 gšećera u prahu
20 gomekšalog maslaca
120 ghladnog vrhnja za šlag
1 vrećicavanilin šećera
½ žličiceruma

Dekoracija

500 gborovnica

Priprema

1 Pripremite tijesto

Sve sastojke pomiješajte, ali nemojte mijesiti dugo. Stavite u hladnjak na barem 1 sat.


2 Pripremite kremu

U posudu stavite mascarpone sir, šećer, maslac, pa sve izmiksajte. U drugoj posudi miksajte vrhnje dok ne dobijete šlag, pa dodajte kremi od mascarpone sira. Dodajte vanilin šećer i rum. Dobro promiješajte pa stavite u hladnjak.


3 Formirajte tijesto

Ohlađeno tijesto razvaljajte u krugove malo veće od kalupa, a debljine nekoliko milimetara. Stavite tijesto na pouljen i pobrašnjen kalup i izbodite ga vilicom na nekoliko mjesta. Ovdje su korišteni kalupi promjera 12 cm, ali možete raditi i za jedan veliki kalup.


4 Pecite

Pecite 15 minuta na 180°C, a ako imate veći kalup, provjerite pa produžite vrijeme pečenja ako je potrebno.


5 Napunite kalupe kremom

Ohlađene kalupe napunite kremom i ukrasite voćem. Prije posluživanja dobro ohladite.

Birilica
Ljubiteljice slatkog
Dvije sestre, ljubiteljice slatkog