Rukom pomiješajte maslac i brašno, dodajte šećer, žumanjak, sol, začine i vodu.
Izradite tijesto rukom, ne predugo, pa a stavite između dva lista papira za pečenje i valjkom izvaljajte u veličinu kalupa 26 cm promjera.
Izvaljano tijesto s papirima staviti u zamrzivač na 20-ak minuta pa prebacite u namašćen kalup i izbodite vilicom.
Tijesto u kalupu stavite peći 10 minuta u ugrijanu pećnicu na 180°C.
U međuvremenu ogulite jabuke, izvadite im koštice i izrežite na komadiće.
Pirjajte ih u tavi s maslacem i limunovim sokom na vatri srednje jačine (moraju omekšati, a ostati cijele). Ohlađenim jabukama dodati rum i cimet.
Pomiješajte prstima sve sastojke, tekstura treba biti mrvičasta, ali krupna.
Nakon 10 minuta pečenja tijesto izvadite iz pećnice i pričekajte da se malo ohladi. Nadjenite ga jabukama, a na jabuke izmrvite posip (crumble).
Pecite još 20 minuta. Kada je posip (crumble) dobio zlatnu boju, izvadite tart iz pećnice.
Kada je pečen, izvadite ga iz kalupa i ohladite. Tart možete poslužiti uz kuglicu sladoleda od vanilije.